Δευτέρα, 6 Δεκεμβρίου, 2021

Και ο Γιώργος συνιστώσα;

Ενώθηκε η πλατεία των αγανακτισμένων με την κυβέρνηση του μνημονίου;

tsipras-papandreou-petalotis

Δεν θέλω να μιλήσω ακόμα για την χτεσινή ημέρα και τα όσα έγιναν με τους μεταλλωρύχους, που αγωνίζονται για να συνεχίσουν να έχουν ένα μεροκάματο. Πιστεύω πως η αποτίμηση της χτεσινής διχόνοιας, που έσπειρε τα προηγούμενα χρόνια η αντιμνημονιακή πτέρυγα στις Σκουριές και αντικατοπτρίστηκε και στο κέντρο της Αθήνας, πρέπει να γίνει νηφάλια και όχι όσο η εικόνα με τις κλούβες στη Πανεπιστημίου, με προκαλεί να γράψω για βαθύ διχασμό και διαίρεση της κοινωνίας μας, για ακόμη μία φορά.

Ιδιαίτερης μνείας όμως χρήζει και η εικόνα, η αγωνία ενός πρώην πρωθυπουργού να γίνει συνιστώσα, μετά από μία εκλογική αποτυχία.

Με ενοχλεί αφάνταστα η δήλωση του Γιώργου Παπανδρέου στο Μαξίμου περί «πατριωτικού σκοπού» κι αυτό καθώς ο «πατριωτισμός», όπως μάθαμε στην πολιτική επιστήμη, αποτελεί το τελευταίο καταφύγιο ενός αποτυχημένου πολιτικού. Καταλαβαίνω τι αντιμετώπισε όταν ανέλαβε το 2009. Τον συμπονώ, για τα όσα άκουσε ενώ η κυβέρνηση του ήταν η τελευταία που έκανε πραγματικές μεταρρυθμίσεις.

Όμως, δεν μπορείς να δίνεις τα χέρια με έναν άνθρωπο που σε έλεγε προδότη, δοσίλογο και ταυτόχρονα σε απειλούσε με κρεμάλες, στρατοδικεία, ελικόπτερα και εύχονταν από τις πλατείες των αγανακτισμένων να είχαμε γίνει Αργεντινή.

Δεν γίνεται να συμφωνείς με έναν άνθρωπο που διάλεξε ως προνομιακό συνομιλητή του τον Πάνο Καμμένο. Αυτόν που κατά το παρελθόν εξαπέλυσε τόνους λάσπης στο όνομα σου, με αφορμή την υπόθεση των CDS.

Δεν γίνεται να αβαντάρεις αυτόν που αθώωσε, με την κυβερνητική του στάση, τον άνθρωπο που εκτροχίασε όλους τους μακροικονομικούς δείκτες και ευθύνεται για την κρίση περισσότερο απ’ όλους, αυτόν που παρέδωσε το 2009 μία χώρα σε ελεύθερη πτώση.

Δεν γίνεται να πιστεύεις πως ο κόσμος που σε στήριξε και το 2009 και αυτός που εκτέθηκε στο πλευρό σου το 2015 πάσχει από πολιτικό αμοραλισμό και με αφορμή τον «πατριωτικό σκοπό» που εσύ όπως λες έδειξες από την αρχή της κρίσης, να εξαγνίζεις τον άνθρωπο, που το κόμμα του, κατά τη γνώμη σου, εκμαύλισε και εκχυδάισε την πολιτική ζωή του τόπου με φάσκελα στους θεσμούς και ρίψη γαλακτοκομικών προϊόντων σε βουλευτές αλλά και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Κι όλα αυτά γιατί; για να γίνει το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών μία ακόμη συνιστώσα; Για να γίνεις εσύ άλλος ένας Κουβέλης; Μία ακόμα Ιφιγένεια για το 4% που κυβερνάει, ικανοποιώντας τον αταβισμό του κατηγόρου της δεύτερης γενιάς που το διέπει;

Παναγιώτης Φωτεινός

(Visited 1 times, 1 visits today)