Πέμπτη, 11 Αυγούστου, 2022

ΚΕΕΛΠΝΟ: Παράνομες απολύσεις με εντολή Πολάκη καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Σωματείου, ο αναπληρωτής υπουργός ουσιαστικά έχει στοχοποιήσει τον τελευταίο χρόνο τέσσερις εργαζομένους και έχει επιδοθεί σε μία τεράστια προσπάθεια να τους απομακρύνει από το Κέντρο

«Παράνομες και αυθαίρετες ενέργειες» καταλογίζει στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας κ. Παύλο Πολάκη το ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων του Κέντρου Ελέγχου Λοιμώξεων και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) σε βάρος εργαζομένων του Κέντρου, μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος του Σωματείου. Σύμφωνα με το Σωματείο, και η διοίκηση του ΚΕΕΛΠΝΟ λειτουργεί παράνομα και καταχρηστικά, «καταπατώντας κάθε έννοια και διάταξη Συνταγματικών και Εργασιακών δικαιωμάτων, προκειμένου να εξυπηρετήσει την πολιτική βεντέτα του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας Π. Πολάκη» αλλά επειδή απώτερος στόχος είναι «κάθε προσπάθεια φίμωσης του αγώνα που δίνουμε για την υπεράσπιση του Εργασιακού Μέλλοντος όλων των υπαλλήλων του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. αλλά και της νομιμότητας».

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Σωματείου, ο αναπληρωτής υπουργός ουσιαστικά έχει στοχοποιήσει τον τελευταίο χρόνο τέσσερις εργαζομένους και έχει επιδοθεί σε μία τεράστια προσπάθεια να τους απομακρύνει από το Κέντρο, ακόμη και με κατασκευασμένα «ενοχοποιητικά» στοιχεία. «Κατασκεύασε στοιχεία για τις δήθεν παράνομες προσλήψεις 22 ατόμων από χορηγικά χρήματα για να εξυπηρετήσει την πολιτική του βεντέτα και εμμονή και επειδή δεν τον «βοηθήσαμε» σε αυτό, παρά τις αφόρητες πιέσεις που άσκησε τόσο στον Πρόεδρο του Σωματείου όσο και σε Εργαζομένους, τελικά τους στοχοποίησε και τους διώκει» τονίζει το Σωματείο. Μάλιστα, το ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ είχε κινήσει πειθαρχική διαδικασία σε βάρος των τεσσάρων εργαζομένων και τους είχε αποστείλει κλήσεις σε ακρόαση με το ερώτημα της αργίας. Πριν καν ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία, οι τέσσερις εργαζόμενοι ενημερώθηκαν πως τα ονόματά τους περιλαμβάνονται στα θέματα της ημερήσιας διάταξης της σημερινής συνεδρίασης του ΔΣ με επικεφαλής τον πρόεδρο κ. Θεόφιλο Ρόζενμπεργκ με το ερώτημα της καταγγελίας της σύμβασης εργασίας τους.

Θεωρεί, δε, το Σωματείο απολύτως ενδεικτικό της προσχηματικής αλλά και εκδικητικής στάσης του ΔΣ και του υπουργείου ότι ο ίδιος ο αναπληρωτής υπουργός «φτάνει δε στο σημείο να ζητά τις απολύσεις τους ως σύγχρονος Ρωμαίος Αυτοκράτορας, μόλις 3 ημέρες μετά την έκδοση της Δικαστικής Απόφασης που τον καταδικάζει για Συκοφαντική Δυσφήμηση και δικαιώνει τον πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων».

«Προφανώς η καταδίκη του από το Δικαστήριο μετέτρεψε το αίτημα της θέσεως σε αργία σε αίτημα για απόλυση! Τόση εμμονή, τέτοια ψύχωση, τόση αυθαιρεσία…» διαπιστώνει το Σωματείο.

Την ίδια ώρα, όμως, χαρακτηρίζεται τουλάχιστον προκλητικό ότι ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας «κλείνει τα μάτια» σε διώξεις που έχουν ασκηθεί «στους δικούς του 3 υπάλληλους – συμβούλους κ.κ. Τσιτσμετζιάν, Μπακάλη και Ράπτη από τον Μάρτιο του 2017». Μάλιστα, πρόκειται για ποινικές διώξεις κακουργηματικού χαρακτήρα για απάτη από κοινού σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου 1608/50 περί καταχραστών του δημοσίου, της παράνομης επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων με σκοπό το παράνομο περιουσιακό όφελος και την βλάβη τρίτου, καθώς και της υπεξαγωγής εγγράφου από κοινού με σκοπό τον προσπορισμό σε άλλον αθέμιτου οφέλους για τις προσλήψεις ιατρών και νοσηλευτών στις ΜΕΘ.

Επίσης, στο γκρίζο τοπίο με τις επιλεκτικές απομακρύνσεις των «ενοχλητικών» εργαζομένων προστίθεται και η υπόθεση άλλου υπαλλήλου του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ., στενού συνεργάτη της νυν Διοίκησης «που έχει παραπεμφθεί αμετάκλητα και είναι υπόδικος με το αδίκημα της υπεξαίρεσης κονδυλίων Μ.Κ.Ο κακουργηματικού χαρακτήρα, ενώ του έχουν επιβληθεί και περιοριστικοί όροι». Η διοίκηση του ΚΕΕΛΠΝΟ επέλεξε να τον…επιβραβεύσει όπως αναφέρει το Σωματείο, καθώς «τοποθετήθηκε ως σύμβουλος του Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Ι. Μουζάλα για τις Μ.Κ.Ο.! Σήμερα στην ίδια συζήτηση του Διοικητικού Συμβουλίου όπου τίθεται το θέμα της απόλυσης του Προέδρου του Σωματείου και των άλλων Συναδέλφων, το ζήτημα του εν λόγω συμβούλου συζητείται προσχηματικά για δήθεν επιβολή διοικητικών μέτρων.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By