Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Κεφαλογιάννη: Η ΝΔ έχει σαφή θέση στο ζήτημα της πΓΔΜ

Την ίδια γλώσσα και τα ίδια επιχειρήματα εντός κι εκτός Ελλάδας χρησιμοποιεί η Νέα Δημοκρατία τονίζει σε συνέντευξή της η βουλευτής της ΝΔ, Όλγα Κεφαλογιάννη, εξηγώντας ότι ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε σε ευρωβουλευτές του ΕΛΚ τις πάγιες και γνωστές θέσεις της ΝΔ για το ζήτημα της πΓΔΜ.

Ερωτηθείσα για το τι θα πράξει η ΝΔ εάν η συμφωνία με την πΓΔΜ περιλαμβάνει αλλαγή Συντάγματος και erga-omnes, η τομεάρχης Πολιτισμού και Αθλητισμού της ΝΔ απάντησε ότι η οποιαδήποτε τοποθέτηση γύρω από το ζήτημα είναι πρόχειρη καθώς, όπως λέει, «η μέχρι σήμερα πληροφόρηση των πολιτικών δυνάμεων προέρχεται, κατά βάση, από το ρεπορτάζ των ΜΜΕ και από τα όσα διαρρέουν από τη γειτονική χώρα».

Όπως σημειώνει «η ΝΔ έχει θέση την οποία έχει διατυπώσει εγκαίρως και σαφώς» διευκρινίζοντας πως «στόχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι η καλύτερη δυνατή συμφωνία όχι μόνο για σήμερα, αλλά κυρίως για τη διασφάλιση των εθνικών συμφερόντων στο μέλλον».

Ερωτηθείσα εάν ωριμάζει στη ΝΔ η σκέψη για πρόταση μομφής στην κυβέρνηση για τη στάση του Πάνου Καμμένου στο ζήτημα με την ΠΓΔΜ, η Όλγα Κεφαλογιάννη απαντά λέγοντας: «Αν και ο κ. Καμμένος έχει πραγματοποιήσει δεκάδες κυβιστήσεις χάριν της υπουργικής καρέκλας, τίθεται de facto ζήτημα κυβερνητικής συνοχής».

Στα θέματα «νόμου-τάξης» η τομεάρχης της ΝΔ δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «η ύπαρξη νόμων είναι η μία προϋπόθεση για μία ευνομούμενη Πολιτεία» και υπογραμμίζει ότι «η ΝΔ θα εξαντλήσει όλα τα περιθώρια για την πάταξη της ανομίας».

Αναφερόμενη στις κυβερνητικές εξαγγελίες για φοροελαφρύνσεις, η βουλευτής της ΝΔ χαρακτηρίζει «εξωφρενικό να εξαγγέλλει η κυβέρνηση μείωση φόρων όταν όλη της η πολιτική στηρίζεται στην υπερφορολόγηση».

Τέλος, της η Όλγα Κεφαλογιάννη δηλώνει «ανήσυχη» για τους κυβερνητικούς χειρισμούς σε ό,τι αφορά στην επόμενη μέρα των μνημονίων και υποστηρίζει την άποψη ότι «η Ευρώπη θα πρέπει να πλησιάσει περισσότερο τον κοινωνικό φιλελευθερισμό και να μην μείνει προσηλωμένη σε ασφυκτικές δημοσιονομικές λογικές ακραίας λιτότητας».

By