Δευτέρα, 23 Μαΐου, 2022

Κεγκέρογλου: Δίνεται άφεση αμαρτιών σε επιχειρήσεις που φοροδιαφεύγουν

 Όπως υποστήριξε ο βουλευτής, το υπουργείο Οικονομικών κατήργησε με νόμο 3.500 πορίσματα του ΣΔΟΕ τα οποία μετατρέπονται σε απλό πληροφοριακό φύλλο.

kegeroglou

Άφεση αμαρτιών της κυβέρνησης σε επιχειρήσεις που εμπλέκονται σε υποθέσεις φοροδιαφυγής δεκάδων, ή και εκατοντάδων εκατ. ευρώ, κατήγγειλε την Πέμπτη στον ΣΚΑΪ ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Βασίλης Κεγκέρογλου.

Επισήμανε μάλιστα, με αφορμή την εταιρεία ΤΟΞΟΤΗΣ ΑΕ που συμμετέχει στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, ότι δίνεται η εντύπωση πως το υπουργείο Οικονομικών συντονίζει τις ενέργειές του με τη διαδικασία της αδειοδότησης των καναλιών επισημαίνοντας ότι θα επανέλθει με νέα στοιχεία. «Μήπως είναι μέσα σ’ αυτά και πρόστιμο 50 πάνω εκατ. ευρώ για τον Συριζοημέτερο και διεκδικητή τηλεοπτικής άδειας;» είχε διερωτηθεί την Τετάρτη μέσω Τwitter ο κ. Κεγκέρογλου.

Όπως εξήγησε ο βουλευτής, το υπουργείο Οικονομικών κατήργησε με νόμο 3.500 πορίσματα του ΣΔΟΕ τα οποία μετατρέπονται σε απλό πληροφοριακό φύλλο. «Υπάρχει σύνολο 3.500 ελέγχων ζητάμε τα ονόματα των επιχειρήσεων και τα φύλλα ελέγχου» τόνισε.

«Είναι άφεση αμαρτιών, είναι σαν να μην έχει γίνει ο έλεγχος (…) αθωώνεις απατεώνες που πίνουν το αίμα όσων πληρώνουν τους φόρους… Ούτε ηθικό, ούτε συνταγματικό ούτε δίκαιο είναι» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Εκτίμησε δε ότι από την αντίδραση του Πάνου Καμμένου κατά του ισχυρού άνδρα της ΤΟΞΟΤΗΣ Ιωάννη Βλαδίμηρου Καλογρίτσα μπορεί να σημαίνει ότι η κυβέρνηση πιθανώς να τον χρησιμοποιεί σαν «λαγό» για να μην του δώσει άδεια και να δείξει έτσι ότι η διαδικασία για την αδειοδότηση είναι αξιόπιστη.

(Visited 1 times, 1 visits today)