Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου, 2022

Κεγκέρογλου σε “Κελέση”: Η Τουλουπάκη σε αποκάλυψε!

Μια ιδιαίτερη στιχομυθία είχε ο Βασίλης Κεγκέρογλου με την προστατευόμενη μάρτυρα που έχει το κωδικό όνομα “Αικατερίνη Κελέση”.

Να θυμίσουμε εδώ πως η εξέτασή της από την Προανακριτική Επιτροπή που διερευνά πιθανή εμπλοκή του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, στην υπόθεση της Novartis, ήταν… εξπρές!

Σε αντίθεση με τον “Μάξιμο Σαράφη”, ο οποίος την Δευτέρα, 24.02.2020, κατέθετε για περισσότερες από οκτώ ώρες, η “Κελέση” έμεινε περίπου δύο ώρες στο δωμάτιο της ΓΑΔΑ (σ.σ. διαφορετικό από αυτό των βουλευτών, χωρίς εικόνα και με την φωνή της αλλοιωμένη με τεχνικά μέσα) και επέμεινε στην γραμμή που έχει χαράξει εδώ και καιρό: Ότι δηλαδή δεν έχει να προσφέρει κάτι στην υπόθεση.

Πιο συγκεκριμένα, ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ μετά την εξέταση στην οποία η Κελέσ ήταν… σφίγγα, τόνισε αποχωρώντας από την ΓΑΔΑ:

«Εξετάσαμε την κ. Κελέση η οποία στην ερώτησή μου αν γνωρίζει πολιτικά πρόσωπα, αν τα έχει δει από κοντά, αν έχει συναντηθεί με πολιτικά πρόσωπα, αν έχει συναλλαγές με πολιτικά πρόσωπα, είπε ότι δεν έχει συναντηθεί με πολιτικά πρόσωπα και δεν θέλει να έχει σχέση με πολιτικά πρόσωπα. Αυτή είναι για εμάς μια ουσιώδης απάντηση που θα αξιολογηθεί στην πορισματική μας θέση».

Ο Β. Κεγκέρογου αναρωτήθηκε σε ποιες καταθέσεις εμμένει η «Αικατερίνη Κελέση» διότι «είναι αντιφατικές μεταξύ τους». «Η πιο κρίσιμη ερώτηση που ούτε αυτή την συγκίνησε ήταν πως ένιωσε όταν είδε στο βήμα της Βουλής δακρυσμένο τον κ. Πικραμμένο να είναι κατηγορούμενος από την ψευδορκία της. Εκείνη δεν απάντησε», ανέφερε ο Βασίλης Κεγκέρογλου.

Στην συνέχεια, ο βουλευτής ανέφερε στην «Αικατερίνη Κελέση»: «Γνωρίζω την ταυτότητά σας αλλά δεν θα την αποκαλύψω. Η κ. Τουλουπάκη που σας διαβεβαίωσε όμως ότι θα σας προστατεύσει, έχει αποκαλύψει την ταυτότητά σας.

Το ονοματεπώνυμο σας περιλαμβάνεται σε τρία έγγραφα, ένα του FBI, ένα εταιρικό έγγραφο και ένα έγγραφο που υπογράφει η ίδια η Εισαγγελέας Διαφθοράς και αναφέρει ότι γνωρίζατε εσείς, με το ονοματεπώνυμό σας, όλο το σχέδιο δωροδοκιών», είπε ο Βασίλης Κεγκέρογλου.

Και συνέχισε: «Τα θέλετε τα έγγραφα να σας τα δώσω; Αν τα θέλετε ρωτήστε τον νομικό σας σύμβουλο να σας τα δώσουμε».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η “Αικατερίνη Κελέση” ήταν λακωνική και δεν ήθελε να αναφερθεί εκτενώς στις ερωτήσεις που της υπέβαλαν.

Φέρεται να έχει δηλώσει ότι δεν γνωρίζει πολιτικούς, ούτε θέλει να έχει σχέση με πολιτικούς. Φέρεται επίσης να είπε πως όσα έχει καταθέσει στους εισαγγελείς είναι όλα αλήθεια.

“Όλα όσα κατέθεσα αποτελούσαν πρακτικές της εταιρίας (σ.σ. Novartis) και είχαν την απόλυτη έγκρισή της. Κατέθεσα αυτοβούλως με γνώμονα την αλήθεια. Δεν παροτρύνθηκα, ούτε πιέστηκα, ούτε εκβιάστηκα από κανέναν. Ήταν αποκλειστικά δική μου συνειδητή απόφαση. Δεν έχω καταθέσει σε άλλη αλλοδαπή αρχή, δεν έχω απολύτως καμία σχέση με τον Παπαγγελόπουλο ούτε και τον γνωρίζω…”, κατέληξε.

Στην ερώτηση του μέλους της προανακριτικής, βουλευτή του ΚΙΝΑΛ Βασίλη Κεγκέρογλου, πώς αισθάνθηκε όταν είδε τον Παναγιώτη Πικραμμένο να δακρύζει λόγω της κατάθεσής της, φέρεται να απάντησε ότι αυτό δεν σχετίζεται με την υπόθεση Παπαγγελόπουλου.

“Ο Σαράφης διέψευσε τον Σαράφη και τα πήρε όλα πίσω, και η Κελέση δεν βρήκε το θάρρος καν να μιλήσει και να απαντήσει στις ερωτήσεις”, σχολιάζουν πηγές της ΝΔ.

“Τα περί δήθεν σκευωρίας στο σκάνδαλο Novartis που επικαλούνται ΝΔ και ΚΙΝΑΛ, καταρρίπτονται συντριπτικά μετά τις καταθέσεις των μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος.

Μετά τις ψεύτικες διαρροές περί αναίρεσης της αρχικής κατάθεσης του προστατευόμενου μάρτυρα Μάξιμου Σαράφη οι οποίες δεν είχαν καμία τύχη, η δεύτερη προστατευόμενη μάρτυρας Αικατερίνη Κελέση έδωσε σήμερα την χαριστική βολή, εμμένοντας στις αρχικές καταθέσεις της στην εισαγγελία διαφθοράς, με τις οποίες δίνει ονόματα πολιτικών για χρηματισμό και ξεκαθαρίζει ότι ότι δεν γνωρίζει κατ΄ουδένα τρόπο τον κ. Παπαγγελόπουλο”, σχολίασαν από την πλευρά τους κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ και σημείωναν:

“Χθες ο μάρτυρας Μάξιμος Σαράφης δεν άλλαξε τις αρχικές του μαρτυρίες επιβεβαιώνοντας όλα όσα έχει καταθέσει στην Εισαγγελία Διαφθοράς και μίλησε με βεβαιότητα για δωροδοκίες υπουργών”.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By