Πέμπτη, 20 Ιουνίου, 2024

Κεραμέως: Ενισχύονται οι πιστώσεις για την πρόσληψη επιπλέον εκπαιδευτικών

Πρόσθετα κονδύλια πλέον των 100 εκατ. ευρώ για προσλήψεις εκπαιδευτικού προσωπικού προβλέπει τροπολογία που αναμένεται να ψηφιστεί απόψε από τη Βουλή.

«Ενισχύονται οι πιστώσεις για την πρόσληψη επιπλέον εκπαιδευτικού και ειδικού εκπαιδευτικού και ειδικού βοηθητικού προσωπικού για την ομαλή λειτουργία των εκπαιδευτικών δομών, τη σχολική χρονιά 2020-2021, δεδομένων και των αυξημένων αναγκών λόγω κορωνοϊού», είπε σε παρέμβασή της η αρμόδια υπουργός Νίκη Κεραμέως και διευκρίνισε ότι πρόκειται για πρόσθετα κονδύλια 100 έως 118 εκατ. ευρώ.

Τα κονδύλια αυτά, όπως είπε, προστίθενται στα επιπλέον κονδύλια 200 εκατομμυρίων ευρώ για προσλήψεις εκπαιδευτικού προσωπικού. «Μιλάμε για άνω των 300 εκατομμυρίων ευρώ κονδύλια τα οποία είναι επιπλέον των μόνιμων διορισμών, επιπλέον των 32.000 προσλήψεων αναπληρωτών, που έχουν ήδη γίνει», επεσήμανε η υπουργός Παιδείας.

Η υπουργός Παιδείας αναφέρθηκε και στη διάταξη με την οποία οι εκλογές για την ανάδειξη των αιρετών μελών των υπηρεσιακών συμβουλίων του εκπαιδευτικού προσωπικού και ειδικού εκπαιδευτικού προσωπικού ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης, θα πραγματοποιούνται εφεξής ημέρα Σάββατο και όχι εργάσιμη ημέρα και ώρα.

«Η διάταξη αυτή εισάγεται προκειμένου να μην ανακόπτεται η εκπαιδευτική λειτουργία και να μην αναστέλλεται η λειτουργία των σχολείων», είπε η υπουργός Παιδείας και προσέθεσε ότι προβλέπεται και η δυνατότητα για ηλεκτρονική διεξαγωγή της ψηφοφορίας. Η εφαρμογή των ρυθμίσεων αυτών θα ισχύσει από τις επικείμενες εκλογές του μηνός Νοεμβρίου.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By