Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου, 2022

Κεραμέως: Εστιάζουμε στην κάλυψη της ύλης – Εξετάζεται το άνοιγμα των σχολείων νωρίτερα

«Μεγάλη μέρα» χαρακτήρισε την αυριανή ημέρα η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, αναφερόμενη στο άνοιγμα των δημοτικών σχολείων της χώρας.

Σε τηλεοπτική της συνέντευξη στον ΣΚΑΪ, η υπουργός Παιδείας επανέλαβε για πολλοστή φορά πως η επιστροφή των μικρών μαθητών στα θρανία γίνεται μετά από ομόφωνη εισήγηση των ειδικών.

Υπογράμμισε δε, πως έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα για την προστασία μαθητών και εκπαιδευτικών.

Η κ. Κεραμέως τόνισε πως οι μαθητές του δημοτικού βρίσκονται ήδη τρεις μήνες εκτός σχολείου και σε περίπτωση που δεν επέστρεφαν τώρα, τότε θα έμεναν μακριά από τις τάξεις για έξι μήνες.

Εξήγησε δε, πως η απουσία αυτή μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες στην μαθησιακή, κοινωνική αλλά και ψυχοσυναισθηματική εξέλιξη των παιδιών.

Αναφερόμενη στα μέτρα πρόληψης και προστασίας, η κ. Κεραμέως είπε πως η μάσκα στο δημοτικό δεν αποτελεί καν σύσταση και ότι ο ΕΟΔΥ έβγαλε διαφορετικές οδηγίες για γυμνάσια και λύκεια και άλλες για τα δημοτικά – νηπιαγωγεία.

«Αναφορικά με τις μικρότερες ηλικίες, οι ειδικοί εστιάζουν πάρα πολύ στο να είναι μικρές οι ομάδες. Δεν εστιάζουν τόσο στις αποστάσεις» είπε η ίδια.

Ερωτηθείσα εάν τα σχολεία θα ανοίξουν από την 1η Σεπτεμβρίου, η υπουργός απάντησε ότι το ενδεχόμενο αυτό εξετάζεται και θα αποφασιστεί στη βάση πολλών παραγόντων.

Πρόσθεσε δε, πως αυτή τη στιγμή το υπουργείο εστιάζει στην κάλυψη της ύλης και του χαμένου εδάφους για αυτό και δεν θα γίνουν προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By