Πέμπτη, 20 Ιουνίου, 2024

Κεραμέως: Κίνητρα σε εκπαιδευτικούς για διορισμό σε σχολεία ακριτικών και ορεινών περιοχών

Νομοθετική παρέμβαση για την κινητροδότηση εκπαιδευτικών να διοριστούν σε σχολεία ακριτικών και ορεινών περιοχών ετοιμάζει το υπουργείο Παιδείας.

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως σε συνομιλία της με κοινοβουλευτικούς συντάκτες προανήγγειλε κατάθεση ρύθμισης για την επαναφορά της διπλής μοριοδότησης των εκπαιδευτικών που υπηρετούν σε απομακρυσμένες περιοχές ώστε να αντιμετωπιστούν τα φαινόμενα κενών θέσεων.

Να σημειωθεί ότι η έξτρα μοριοδότηση των εκπαιδευτικών είχε καταστεί ανενεργή απο την προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και επι θητείας του Κ. Γαβρόγλου.

Επίσης, η κυρία Κεραμέως ανέφερε ότι θα έρθει και δεύτερη ρύθμιση που θα προβλέπει ότι η ανανέωση των πινάκων των εκπαιδευτικών θα πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια, αντί τριών που ίσχύει.

«Στόχος μας είναι η ενίσχυση των εκπαιδευτικών και να δοθούν τα σωστά κίνητρα», ανάφερε χαρακτηριστικά η Υπουργός Παιδείας.

Νωρίτερα η κυρία Κεραμέως βρέθηκε στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων, με αφορμή τον διορισμό του καθηγητή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Ορέστη Καλογήρου στη θέση του προέδρου του ΔΟΑΤΑΠ.

«Είναι ενθαρρυντικό ότι τρία κόμματα στήριξαν την υποψηφιότητά του», σημείωσε και προσέθεσε ότι η πρόκληση για το υπουργείο είναι η μετατροπή του ΔΟΑΤΑΠ απο γραφειοκρατικό βραχνά σε εργαλείο για την εξυπηρέτηση της εκπαίδευσης και των πολιτών

(Visited 1 times, 1 visits today)
By