Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου, 2021

Κεραμέως: Το 2020 μόνιμοι διορισμοί στη γενική εκπαίδευση -Πρόβλημα στο ΑΣΕΠ, λόγω νόμων του ΣΥΡΙΖΑ Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/politiki/kerameos-2020-monimoi-diorismoi-geniki-ekpaideysiρογραμματική Συνδιάσκεψη

Οι μόνιμοι διορισμοί στη γενική εκπαίδευση θα προχωρήσουν εντός του 2020, είπε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση που είχε κάνει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μερόπη Τζούφη.

Η κ. Κεραμέως σημείωσε ότι μόνιμοι διορισμοί θα γίνουν εντός του Δεκεμβρίου, αναφερόμενη σε εκείνους στην ειδική αγωγή και εκπαίδευση, που ήταν προτεραιότητα. «Προχωρούμε και στους μόνιμους διορισμούς στη γενική εκπαίδευση.

Έχουμε ήδη υποβάλει σχετικό αίτημα στο ΑΣΕΠ για την κατάρτιση νέων πινάκων γενικής εκπαίδευσης. Εμείς δεν κάνουμε απλά εξαγγελίες, όπως έκαναν στελέχη της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς ήδη έχουμε προχωρήσει και προχωρούμε εντός του 2020 σε μόνιμους διορισμούς στη γενική εκπαίδευση», συμπλήρωσε η κ. Κεραμέως.

«Παρά τη δυσμενή κατάσταση που παραλάβαμε ως κυβέρνηση, παρά το γεγονός ότι υπήρξαν πολλές ενστάσεις, εμείς παραμένουμε στον λόγο μας», ανέφερε ακόμη η υπουργός Παιδείας, που επεσήμανε πως παρότι η κυβέρνηση ζήτησε από το ΑΣΕΠ την επιτάχυνση της διαδικασίας, υπήρξαν ζητήματα σχετικά με την αναγνώριση τυπικών προσόντων και τις συνάφειες μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών εξαιτίας ελλείψεων και ασαφειών στους νόμους που είχαν ψηφιστεί επί ΣΥΡΙΖΑ, με συνέπεια την υποβολή πολλών ενστάσεων.

Τέλος, η κ. Κεραμέως, σύμφωνα με το ΑΠΕ, είπε ότι η κυβέρνηση «εξασφάλισε τις περισσότερες πιστώσεις από ποτέ» και ανέφερε ενδεικτικά ότι έχουν ήδη διατεθεί 5.227 πιστώσεις για την πρόσληψη ειδικού εκπαιδευτικού προσωπικού και ειδικού βοηθητικού προσωπικού και 4.197 πιστώσεις για εκπαιδευτικούς ειδικής αγωγής.

Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/politiki/kerameos-2020-monimoi-diorismoi-geniki-ekpaideysi

(Visited 1 times, 1 visits today)
By