Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου, 2023

Κερέ: H Ελλάδα πρέπει να βρει λύση σύντομα

Οι εταίροι περιμένουν τη λίστα των μεταρρυθμίσεων

Benois_Kere_600431894

Υπάρχει «πολλή δουλειά» να γίνει ακόμα στην Ελλάδα, εκτιμά ο Μπενουά Κερέ, μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) σε δηλώσεις του στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων (AFP). Σε κάθε περίπτωση, το ενδεχόμενο του «Grexit», της εξόδου της χώρας από την ευρωζώνη, «δεν αποτελεί υπόθεση εργασίας» για την ΕΚΤ, πρόσθέσε. «Η συντριπτική πλειονότητα του ελληνικού λαού επιθυμεί την παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη. Εναπόκειται στην ελληνική κυβέρνηση να λάβει τα απαραίτητα μέτρα για να καταστεί αυτό δυνατό» δήλωσε ο Γάλλος κεντρικός τραπεζίτης.

Η Αθήνα πρέπει να παρουσιάσει στους εταίρους της μια λίστα μεταρρυθμίσεων προκειμένου να εξασφαλίσει την απαραίτητη οικονομική βοήθεια για να επιβιώσει, σημειώνει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Ωστόσο, οι διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς «είναι δύσκολες και αργές», εξήγησε ο Κερέ προσθέτοντας ότι «συνεχίζουν να υπάρχουν σημαντικές διαφωνίες- σε μια σειρά θεμάτων».

«Οι διαδικασίες έχουν δρομολογηθεί, έχουμε καλές συζητήσεις αλλά υπάρχει ένας παράγοντας ανησυχίας που έγκειται στο ότι οι συνομιλίες προχωρούν με βραδείς ρυθμούς και ότι η Ελλάδα έχει ολοένα και λιγότερο χρόνο για να βρει μια λύση» είπε.