Πέμπτη, 17 Ιουνίου, 2021

Κέρι: Ανάγκη άμεσης κατάπαυσης πυρός στην Ουκρανία

«Η μεγαλύτερη απειλή για την Ουκρανία είναι η ρωσική επίθεση που συνεχίζεται στα ανατολικά»

oukrania

Ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι δήλωσε σήμερα στο Κίεβο πως «η ρωσική επίθεση» στην ανατολική Ουκρανία είναι η μεγαλύτερη απειλή για το Κίεβο και κάλεσε τη Μόσχα να δεσμευθεί «άμεσα» σε μια κατάπαυση του πυρός.

«Η μεγαλύτερη απειλή για την Ουκρανία είναι η ρωσική επίθεση που συνεχίζεται στα ανατολικά» όπου η ένοπλη σύγκρουση έχει στοιχίσει τη ζωή σε 5.300 ανθρώπους μέσα σε σχεδόν δέκα μήνες, δήλωσε ο Κέρι στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον ουκρανό πρόεδρο Πέτρο Ποροσένκο.

Ο αμερικανός υπουργός πρόσθεσε πως η Ουάσινγκτον, ενώ αναζητεί μια διπλωματική λύση, δεν θα «κλείσει τα μάτια» στα ρωσικά άρματα μάχης και τους ρώσους μαχητές που περνούν τα σύνορα με την Ουκρανία και πως η Ρωσία οφείλει «να δεσμευθεί άμεσα» σε μια κατάπαυση του πυρός στην ανατολική Ουκρανία, όπου στηρίζει τους φιλορώσους αντάρτες.

«Πρέπει να υπάρξει άμεση δέσμευση για μια πραγματική κατάπαυση του πυρός, η οποία να μην είναι μόνο ένα κομμάτι χαρτί με λέξεις, αλλά να ακολουθηθεί από συγκεκριμένες ενέργειες«, τόνισε ο Κέρι. Η Ρωσία απορρίπτει επίμονα τις κατηγορίες από το Κίεβο και τη Δύση ότι υποστηρίζει με στρατεύματα και βαριά όπλα τη φιλορωσική εξέγερση στην ανατολική Ουκρανία.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By