Τετάρτη, 19 Μαΐου, 2021

Κέρι: Η Ρωσία ψεύδεται

Η Ρωσία ψεύδεται όταν δηλώνει ότι δεν έχει στρατό ή στρατιωτικό εξοπλισμό εντός του ουκρανικού εδάφους

keri

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι υποστήριξε σήμερα ότι η Ρωσία ψεύδεται όταν δηλώνει πως δεν υπάρχουν ρωσικά στρατεύματα ή εξοπλισμός στην Ουκρανία, όπου οι φιλορώσοι αυτονομιστές συγκρούονται με τις ουκρανικές δυνάμεις.

Οι μάχες έχουν καταλαγιάσει τις τελευταίες ημέρες στην ανατολική Ουκρανία, αναπτερώνοντας τις ελπίδες ότι η εκεχειρία που επρόκειτο να τεθεί σε ισχύ στις 15 Φεβρουαρίου μπορεί τελικά να εφαρμοστεί. Αρχικά οι αντάρτες την αγνόησαν προκειμένου να καταλάβουν την πόλη Ντεμπάλτσεβε, στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας.

Όταν ρωτήθηκε, στην κατάθεσή του σε μια επιτροπή του Κογκρέσου των ΗΠΑ, αν η Ρωσία ψεύδεται όταν δηλώνει ότι δεν έχει στρατό ή στρατιωτικό εξοπλισμό εντός του ουκρανικού εδάφους, ο Κέρι απάντησε: «Ναι».

«Η Ρωσία (…) δυστυχώς κατά κάποιο τρόπο αναζωπυρώνει ένα νέο είδος παιχνιδιού μεταξύ Ανατολής και Δύσης (…) που πιστεύουμε ότι είναι επικίνδυνο και άσκοπο«, είπε ο Κέρι στην κατάθεσή του που αφορούσε τον προϋπολογισμό του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Το Κίεβο και οι Δυτικοί σύμμαχοί του υποστηρίζουν ότι οι αντάρτες χρηματοδοτούνται και εξοπλίζονται από τη Ρωσία. Η Μόσχα διαψεύδει ότι βοηθά τους φιλορώσους στην Ουκρανία και τονίζει ότι οι βαριά οπλισμένοι ρωσόφωνοι που δρουν στην περιοχή και δεν φέρουν διακριτικά, δεν είναι δικοί της στρατιώτες.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By