Παρασκευή, 14 Μαΐου, 2021

Κέρκυρα: Ακρωτηριασμένο σώμα συνδέεται με την τραγωδία του Norman Atlantic

Η σορός γυναίκας που βρέθηκε πριν από πέντε μέρες ίσως ανήκει σε αγνοουμένη της ναυτικής τραγωδίας

norman atlantic5

Ιατροδικαστική εξέταση που έγινε σε ακρωτηριασμένο σώμα γυναίκας, που ξεβράστηκε πριν από πέντε μέρες στα νοτιοδυτικά της Κέρκυρας αφήνει την υπόνοια ότι η γυναίκα ίσως συνδέεται με την ναυτική τραγωδία του Norman Atlantic.

Από το σώμα που βρέθηκε στη θέση Γαρδένο Βιταλάδων έλειπαν τα κάτω άκρα και σύμφωνα με τα ευρήματα από τη νεκροψία-νεκροτομή, που διενήργησε ο ιατροδικαστής Κέρκυρας Ιωάννης Αϊβατίδης, αιτία θανάτου της άγνωστης γυναίκας ήταν ο πνιγμός και τα άκρα αποσπάσθηκαν μάλλον από σκυλόψαρα.

Όπως δήλωσε ο κ. Αϊβατίδης, η εικόνα του πτώματος συνάδει χρονικά με το Norman Atlantic και ως εκ τούτου, δεν αποκλείεται να πρόκειται για κάποια αγνοουμένη από το ναυάγιο.

Τα πρώτα ευρήματα της ιατροδικαστικής εξέτασης δείχνουν ότι πρόκειται για γυναίκα μετρίου αναστήματος, από 40 έως 50 χρόνων, ενώ όπως σημείωσε ο ιατροδικαστής, δείγμα οστού θα αποκαλύψει το DNA, προκειμένου να γίνει η ταυτοποίηση της άτυχης γυναίκας.

Ο φάκελος της υπόθεσης θα παραδοθεί στο Λιμεναρχείο Κέρκυρας, από όπου θα αποσταλεί στις ιταλικές Αρχές, που διεξάγουν την έρευνα για το ναυάγιο.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By