Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

Κικίλιας: Έως 20 Ιανουαρίου θα έχει ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός των υγειονομικών

Για το χρονοδιάγραμμα της επιχείρησης εμβολιασμού ρωτήθηκε κατά την ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας ο Βασίλης Κικίλιας. Ο υπουργός Υγείας επισήμανε ότι από τη Δευτέρα 4 Ιανουαρίου θα μπουν στο πρόγραμμα εμβολιασμών ακόμη 40 νοσοκομεία.

Ο Βασίλης Κικίλιας σημείωσε, ακόμη, ότι στις 11 Ιανουαρίου στο πρόγραμμα εμβολιασμών θα ενταχθούν επιπλέον 36 νοσοκομεία.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας μέχρι τις 20 Ιανουαρίου αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός πάνω από 60.000 υγειονομικών.

Επίσης, τη Δευτέρα 4 Ιανουαρίου θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί στις δομές πρόνοιας.

Το ίδιο χρονικό διάστημα 4 με 20 Ιανουαρίου θα εμβολιαστούν και οι υγειονομικοί των ιδιωτικών κλινικών των νοσοκομείων της χώρας. Οι εμβολιασμοί τους θα πραγματοποιηθούν σε νοσοκομεία του ΕΣΥ.

Μετά τις 20 Ιανουαρίου θα αρχίσει ο εμβολιασμός του γενικού πληθυσμού, όπως ανακοίνωσαν κατά την ενημέρωση της Δευτέρας ο γγ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους και η πρόεδρος της Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου.

Ειδικότερα, στις 20 Ιανουαρίου θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός του γενικού πληθυσμού, με την ηλεκτρονική πλατφόρμα να ανοίγει τουλάχιστον μία εβδομάδα νωρίτερα.

Αυτός θα γίνεται με τρεις τρόπους:

-Μέσω της άυλης συνταγογράφησης
-Μέσω της πλατφόρμας emvolio.gov.gr
-Mέσω φαρμακείου ή μέσω ΚΕΠ

Όπως διευκρίνισε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, ο Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) είναι απαραίτητος για τον εμβολιασμό των πολιτών.

Συνεπώς, όπως είπε, όσοι πολίτες δεν έχουν ΑΜΚΑ, θα πρέπει να καταφεύγουν στα κατά τόπου ΚΕΠ για να προχωρούν στην άμεση έκδοσή του.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By