Πέμπτη, 11 Αυγούστου, 2022

Κικίλιας: «Η Ελληνική Αστυνομία έδειξε το ανθρώπινο πρόσωπό της»

Σχετικά με την επιχείρηση που διεξήχθη τα ξημερώματα στην πλατεία Συντάγματος για την απομάκρυνση των Σύρων

syrioi prosfyges - syntagma

«Η Ελληνική Αστυνομία έδειξε το ανθρώπινο πρόσωπό της» δήλωσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Βασίλης Κικίλιας, σχετικά με την επιχείρηση που διεξήχθη τα ξημερώματα στην πλατεία Συντάγματος για την απομάκρυνση των Σύρων, που παρέμεναν εκεί για εβδομάδες.

«Σήμερα, η Ελληνική Αστυνομία έδειξε το ανθρώπινο πρόσωπό της, απεγκλωβίζοντας δυστυχισμένους ανθρώπους, οι οποίοι διεκδικώντας ένα νόμιμο αίτημά τους, όπως αυτό της παροχής πολιτικού ασύλου, παρεμποδίζονταν από τρίτους με συνέπεια να εκτίθενται σε πολλαπλούς κινδύνους» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κικίλιας.

«Αξίζει να σημειωθεί ότι από την προηγούμενη εβδομάδα ένας μεγάλος αριθμός προσφύγων, οικογένειες με παιδιά και τραυματίες πολέμου έχουν μεταφερθεί σε καταλύματα με τη συμβολή και του Δήμου Αθηναίων. Η ελληνική Πολιτεία, σεβόμενη απόλυτα τα ατομικά δικαιώματα κάθε ανθρώπου, αντιμετώπισε με ιδιαίτερη ευαισθησία το δράμα τους και σε συνεργασία με τους άλλους αρμόδιους θεσμικούς φορείς έδωσε την καλύτερη δυνατή λύση» συμπλήρωσε.

«Οφείλω, όμως, να υπενθυμίσω πως το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και ειδικότερα η Ελληνική Αστυνομία ανταποκρίθηκαν στο αίτημα τόσο της Συντονιστικής Επιτροπής των Σύρων προσφύγων για προστασία και βοήθεια, όσο και στην απαίτηση των Ελλήνων πολιτών για την αποκατάσταση της εύρυθμης λειτουργίας του κέντρου της πρωτεύουσας. Το εμπορικό και ιστορικό κέντρο της Αθήνας αποτελεί, διαχρονικά, ένα μοναδικό πόλο έλξης για τους κατοίκους της, αλλά και τους επισκέπτες της πόλης. Οφείλουμε όλοι μας να συμβάλουμε, ώστε η πρωτεύουσά μας να είναι μία πόλη ανθρώπινη και φιλική για τους κατοίκους της, καθώς ελκυστική και φιλόξενη για τα εκατομμύρια των τουριστών» κατέληξε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By