Τετάρτη, 17 Αυγούστου, 2022

Κύκλωμα παιδόφιλων εντόπισε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Επιχείρηση με την κωδική ονομασία «Chat Scanning»

astynomia.unblogger

Συγκλονιστικά στοιχεία για τη δράση των παιδόφιλων στο διαδίκτυο προέκυψαν από πολύμηνη έρευνα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με την κωδική ονομασία «Chat Scanning» που πραγματοποιήθηκε με άδειες των δικαστικών Αρχών, βάσει των οποίων αστυνομικοί παρουσιάζονταν στον κυβερνοχώρο ως ανήλικοι.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης εντοπίσθηκαν έξι παιδόφιλοι, εκ των οποίων 40χρονος από το Περιστέρι, που είχε παρασύρει 13χρονο αγόρι με σκοπό να ασελγήσει επάνω του, και συνελήφθη την ώρα που το έβαζε σε ειδικά διαμορφωμένο κλειστό φορτηγάκι, τύπου Van.

Επίσης, εντοπίσθηκε 33χρονος από τη Θεσσαλονίκη που -εμφανιζόμενος ως ατζέντης μοντέλων- παρέσυρε ανήλικα κορίτσια να γυρίζουν βίντεο με άσεμνες σκηνές, βίντεο τα οποία δήθεν θα προωθούσε στο εξωτερικό σε πράκτορες με αντίτιμο δεκάδες χιλιάδες ευρώ, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Όπως προέκυψε, πριν από τέσσερις μήνες σε βάρος του 40χρονου είχε σχηματισθεί δικογραφία για βιασμό 14χρονης, αλλά εξακολουθούσε να κυκλοφορεί ελεύθερος.

Το σημαντικότερο είναι, όμως, ότι από την αστυνομική έρευνα εντοπίσθηκε κώδικας επικοινωνίας παιδόφιλων, που κυκλοφορούσε σε εγχειρίδιο στο Ίντερνετ, και παρείχε οδηγίες για το πώς να πλησιάζουν οι παιδόφιλοι τα ανήλικα, σύμφωνα με το AΠΕ.

Για το θέμα έγιναν αναλυτικές ανακοινώσεις στη ΓΑΔΑ από τον εκπρόσωπο της αστυνομίας, Κλεάνθη Παπαγιαννόπουλο, και τον διευθυντή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ταξίαρχο Μανόλη Σφακιανάκη.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By