Δευτέρα, 24 Ιουνίου, 2024

Kiku: Γουλιές δροσιάς στον Αθηναϊκό Νότο

Το Ιαπωνικό εστιατόριο Kiku μετακόμισε Βουλιαγμένη. Το καλοκαίρι ήρθε και στο μπαρ του

1

Μου αρέσει η fusion κουζίνα. Για την ακρίβεια, μου αρέσει πολύ. Έτσι, η πρόσκληση φίλων για ένα Σαββατόβραδο στο καλοκαιρινό Kiku στην Βουλιαγμένη ακούστηκε ιδανική για μια ομαλή μετάβαση στην φθινοπωρινή Αθήνα.

Το προσωπικό μου ερώτημα βέβαια σε τέτοιες περιπτώσεις, είναι ότι ενώ στο φαγητό μπορώ εύκολα να πειραματιστώ, στο ποτό τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι.

Στα περισσότερα Ιαπωνικά εστιατόρια της Αθήνας η cocktail list λίγο έως πολύ είναι συνηθισμένη… Το passion fruit κυριαρχεί, το ginger κάνει πάντα την εμφάνισή του, πάντα θα υπάρχει ένα cocktail “δροσιστικό” με μπόλικο αγγούρι, θα δούμε και προτάσεις με sake, και σε γενικές γραμμές οι εκπλήξεις περιορίζονται αρκετά.

Κάπως έτσι λοιπόν συμβαίνει και στο μπαρ του Kiku. Το όμορφο κατά τα άλλα μπαρ του Kiku με τον γοητευτικό Βασίλη Ρούσσο και την εντυπωσιακή Δήμητρα Σταυροπούλου να βρίσκονται στην πίσω του πλευρά και να προτείνουν pairing με το φαγητό μας.

2

Ο κατάλογος, φέρει την υπογραφή του κυρίου Ρούσσου και περιλαμβάνει αρκετές και δροσιστικές συνταγές που επιμένουν στην πεπατημένη σχεδόν στο σύνολό τους.

Η πρότασή του με όνομα Nikkou για παράδειγμα αποτελείται από sake, lime και Angostura Bitters και το ποτήρι απογεμίζεται με ginger beer οδηγώντας σε ένα αποτέλεσμα που συνοδεύει εύκολα ένα πιάτο αλλά που σκέτο δημιουργεί μια αίσθηση έλλειψης της πολυπόθητης ομοιογένειαςσε ένα ποτό.

Συνέχεια είχε το Sumire, ένα cocktail φτιαγμένο με gin, μαρμελάδα από raspberry, σιρόπι από μέλι, lime και ένα mix από μπαχαρικά με την κανέλα να κυριαρχεί, είναι άκρως αρωματικό και “γεμάτο” σε γεύση και έτσι βρίσκει εύκολα φανατικούς που αρέσκονται στις αρκετά γλυκές γεύσεις.

Το Yuuka από την άλλη, με gin, Cherry Brandy, Herb liquer, triple sec, lime, αγγούρι και ginger ale το βρήκα την πιο πετυχημένη από κάθε άποψη συνταγή μιας και από την μία πίνεται εύκολα, και από την άλλη μπορεί να συνοδεύσει σχεδόν το σύνολο των πιάτων που θα βρούμε στο εστιατόριο κάτι που θεωρητικά πρέπει να είναι το ζητούμενο σε τέτοιες περιπτώσεις.

Σε γενικές γραμμές, τα cocktail του καλοκαιρινού Kiku δεν παρουσιάζουν κάποια έκπληξη χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν μπορούν να βρουν το κοινό τους.

Το μπαρ του θα το επέλεγα ξανά και πάλι για να συνοδεύσω το φαγητό μου και όχι για να περάσω χαλαρά το βράδυ μου, αν και στο τέλος του δείπνου η κλασική Margarita που μου σερβιρίστηκε ίσως και να μου έδωσε κίνητρα να το ξανασκεφτώ. (Άλλωστε, η τεκίλα για τα προσωπικά μου γούστα ταιριάζει άψογα σχεδόν με όλες τις κουζίνες του κόσμου).

Στα plus, σημειώνω την εύστοχη κατηγοριοποίηση της grappa, των port, των sherry και των Cognac στον κατάλογο με τα επιδόρπια, ενώ δεν μπορώ να μην υπογραμμίσω πως πίσω από το μπαρ βρίσκονται δύο από τις πιο ευχάριστες και ευπαρουσίαστες από κάθε άποψη φάτσες της πόλης.

Το Kiku Seaside Japanese Restaurant & Lounge θα παραμείνει ανοιχτό μέχρι τον Οκτώβριο.

 

By