Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Kiku Κολωνάκι: 31 χρόνια… και συνεχίζει

Το Kiku, λοιπόν είναι γνωστό για πολλούς λόγους, γιατί ήταν το πρώτο Ιαπωνικό εστιατόριo της Αθήνας, γιατί διατηρεί αναλλοίωτη στον χρόνο την καλύτερη ποιότητα και εξυπηρέτηση στο είδος του.

Το έτος είναι 1993 και η Αθήνα βρίσκεται γαστρονομικά πολύ πιο πίσω συγκριτικά με αυτό που συμβαίνει 31 χρόνια μετά.Τα high end γευστικά στέκια της είναι άκρως περιορισμένα και η πόλη σε καμία περίπτωση δε θυμίζει την ολοένα και πιο δυναμική εστιατορική σκηνή του σήμερα. Ήταν τότε όμως που το Kiku έκανε την εμφάνισή του στο Κολωνάκι, θέλοντας να μυήσει κατοίκους και επισκέπτες της πρωτεύουσας σε μία από τις πιο ενδιαφέρουσες γευστικές κουλτούρες του πλανήτη, την ιαπωνική. Ένα εγχείρημα διόλου εύκολο. Flash forward στο σήμερα, το Kiku αποτελεί ένα ξεκάθαρο σημείο αναφοράς για την εν λόγω κουζίνα. Φροντίζει όμως παράλληλα να ανανεώνεται και εξελίσσεται.

Το ιστορικό εστιατόριο Kiku άνοιξε και πάλι τις πόρτες του στις 5/10 ,με αέρα ανανέωσης και πιο διευρυμένο ασιατικό με Head Exective σεφ τον Sergei Osipov ο οποίος έχει περάσει από τα ιστορικά Novikov σε Qatar και Dubai. Το ανανεωμένο μενού “πατάει” σταθερά στην ιαπωνική κουζίνα με περίτεχνες fusion πινελιές πάντα με υψηλής ποιότητας πρώτες ύλες.

Στον ανανεωμένο χώρο (ανακαινισμένο από το γραφείο “Sissy Feida Interiors”) έχουν διατηρηθεί όλα τα νεοκλασικά δομικά στοιχεία του διατηρητέου κτιρίου και σε αυτά έχει προσαρμοστεί το ιαπωνικό εκλεπτυσμένο στυλ του Kiku: Tο μαύρο χρώμα κυριαρχεί μέσω ενός λιτού βαθύχρωμου καμβά, στον οποίο “παρεμβάλλεται” πότε η πέτρα, πότε κάποια εκλεπτυσμένα χρωματισμένοι τοίχοι ενώ σε αυτόν έχουν «κεντηθεί» διακριτικά στοιχεία ιαπωνισμού, εντός ενός γενικότερου συνόλου κομψότητας και ατμοσφαιρικού φωτισμού.

Αξίζεις σίγουρα την πολυτέλεια αυτή, και αν δεν έτυχε να βρεθείς ποτέ εκεί, τότε get ready για το απόλυτο Japan Experience.

Ραντεβού και πάλι στην οδό Ξενοκράτους.

By