Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου, 2023

KIKU PRIVE CLUB

Το φιλόδοξο εγχείρημα δημιουργίας ενός κλειστού κλαμπ 150 μόνο μελών, στα πρότυπα αντίστοιχων του Λονδίνου, ανοίγει την αυλαία του στο ανακαινισμένο Kiku του Κολωνακίου.

«Θελήσαμε να προσφέρουμε μια νέα εμπειρία στους ανθρώπους που εμπιστεύονται το Kiku τόσα χρόνια. Συνήθως πρόκειται για επιχειρηματίες που συχνά χρειάζονται έναν χώρο για να προσφέρουν ένα σημαντικό επαγγελματικό βλέμμα ή που θέλουν να χαλαρώσουν δειπνώντας με ησυχία», εξηγεί στο Homme ο Γιώργος Ανδρίτσος, συνιδιοκτήτης του εστιατορίου. «Για τον λόγο αυτό σκεφτήκαμε να ιδρύσουμε ένα private club μόλις 150 ατόμων. Ήδη έχουμε επιλέξει έναν πυρήνα 20 πολύ καλών πελατών και χρόνια φίλων». Κάθε μέλος έχει το δικαίωμα να προτείνει ένα νέο μέλος και αντιστοίχως για να γίνει μέλος θα πρέπει να έχει έναν υποστηρικτή. Τα μέλη θα έχουν ασφαλώς πάντοτε τραπέζι και θα προηγούνται στη λίστα των άλλων Kiku, ενώ θα μπορούν να κλείνουν το μαγαζί του Κολωνακίου ιδιωτικά για τα γεύματά τους, ακόμη και το μεσημέρι κατόπιν συνεννοήσης με τη ομάδα του Kiku.

Στιγμιότυπο 2015-11-02, 7.04.27 μ.μ.

Επικεφαλής ο σεφ Δημήτρης Κατριβέσης, λάτρης της ιαπωνικής μαγειρικής σχολής που φέτος σκοπεύει να αποπλανήσει τους ουρανίσκους με δωρικά kobe ή με βιρτουόζικα πιάτα, πιάτα «tour de force», όπως εκείνο που θα συνδυάζει yuba (σ.σ: πέτσα από γάλα σόγιας) με αχινό, μελάνι σουπιάς, νόρι, «χαβιάρι του βουνού» και χοϊσίν με… φράουλα. «Έχοντας δουλέψει χρόνια σε γιαπωνέζικα εστιατόρια, αποφάσισα κάποια στιγμή να ταξιδέψω στη χώρα όχι τόσο για να μάθω συνταγές και τεχνικές, όσο για να γνωρίσω τη κουλτούρα και να διαπιστώσω αν αυτό που εγώ θέλω να εκφράσω έχει κάτι από το «γιαπωνέζικο πνεύμα». Έτσι, βρέθηκα σε ένα μεγάλο σχολείο, στο τριάστερο Ryugin, στο Τόκιο, όπου έκανα stage», σημειώνει ο σεφ. «Εκεί έμαθα πώς συνδυάζεται η παράδοση με το μοντέρνο, το παλιό με το καινούργιο».

Στιγμιότυπο 2015-11-02, 7.02.35 μ.μ.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΤΡΙΒΕΣΗΣ: EXECUTIVE HEAD CHEF των εστιατορίων KIKU

Ο χαρακτήρας λοιπόν του μενού θα είναι αμιγώς γιαπωνέζικος, όμως στη κουζίνα ελληνικές πρώτες ύλες θα παντρεύονται με γιαπωνέζικες. Χαβιάρι του βουνού, αβγοτάραχο Μεσολογγίου και γαρίδες Αμβρακικού, δίπλα σε τρυφερά Kobe. Παράλληλα με το σούσι και τα κρύα πιάτα, θα σερβίρονται ασφαλώς και ζεστά, τα οποία τα μέλη μπορούν να συνδυάσουν με ένα κρασί από την εντυπωσιακή λίστα που θα αριθμεί περισσότερες από 200 ετικέτες. «Στο Kiku, φέτος, θα προσπαθήσουμε να θρέψουμε την ψυχή, να ιντριγκάρουμε την παλέτα και να ξυπνήσουμε το πάθος των μελών μας για το καλό φαγητό, ενώνοντας δύο τεράστιες κουλτούρες μαγειρικής παράδοσης, τη γιαπωνέζικη με την ελληνική», συμπληρώνει ο Δημήτρης Κατριβέσης.

Στιγμιότυπο 2015-11-02, 7.02.58 μ.μ.

TANAKA MINORU: SUSHI CHEF στο KIKU από το 1993

Τα μέλη, τα οποία ειρήσθω εν παρόδω θα καταφθάνουν στο ανακαινισμένο Kiku ακολουθώντας ένα στοιχειώδες και όχι υπερβολικά χαλαρό dress code, θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν την συλλογή σπάνιων ιαπωνικών ουίσκι, κορυφαία spirits, αλλά και μια αληθινά εξαιρετική λίστα συλλεκτικών πούρων. Στα συν οι εκπλήξεις που οφείλει να τους επιφυλάσσει η κάρτα μέλους.

Στιγμιότυπο 2015-11-02, 6.58.22 μ.μ. Στιγμιότυπο 2015-11-02, 7.02.00 μ.μ.

KIKU Δημoκρίτου 12, Αθήνα, 106 73,

Τηλέφωνο: +302103647033

ΠΗΓΗ: www.hommemagazine.gr

Κείμενο: Μελίνα Σιδηροπούλου, Φωτογραφίες: Akiss Paraskevopoulos (D-TALES)

By