Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου, 2023

Kiku, simply the best!

Το ιστορικό Japanese της Αθήνας διανύει την καλύτερή του περίοδο προσφέροντας την πιο φίνα ιαπωνική κουζίνα της πόλης.

Μετά και την πρόσφατη ανακαίνισή του, το Kiku έχει υπέρκομψες λιτές γραμμές, πολύ πετυχημένο θεατρικό φωτισμό στα τραπέζια και μια υπέροχη μπάρα με φόντο μια εγκατάσταση από αμυγδαλιές που χαρακτηρίζουν την Ιαπωνία.

Σε σχέση με το παρελθόν έχει και πολύ καλό σέρβις που συνδυάζει καλοζυγισμένη φιλικότητα, αμεσότητα και γνώση του αντικειμένου. Από όλα τα θετικά του όμως, η κουζίνα του, είναι το καλύτερο! O σεφ  προτείνει μια μοντέρνα ιαπωνική κουζίνα, με τα fusion στοιχεία που καθιέρωσε πρώτος ο Nobu στα σύγχρονα ιαπωνικά εστιατόρια του κόσμου. Ατού της η γευστική φινέτσα, η λεπτότητα των γεύσεων και των αρωμάτων (ακόμη και στα –συνήθως- πολύπαθα και –συχνά- φλύαρα signature rolls) και η ακρίβεια στην τεχνική.

Δεν θα ήταν υπερβολή να πω ότι αυτή την στιγμή το Kiku, εδώ στο Κολωνάκι, είναι το καλύτερο Ιαπωνικό εστιατόριο της πόλης. Αν μάλιστα το κλασικό black cod με miso (εδώ το λένε Gindara Saikyo Yaki) ήταν μια ιδέα λιγότερο ψημένο και λίγο πιο ανάλαφρο στην μαρινάδα του και οι γαρίδες τεμπούρα ήταν λίγο πιο αέρινες, τότε πιστεύω ότι θα έπαιρνα την απόφαση να βάλω το 10 στα 10! Ότι άλλο δοκιμάσαμε ήταν απλά άψογο. Θέλω να σταθώ ιδιαίτερα στα τέλεια nigiri: αλάνθαστο φιλετάρισμα, άριστα ψάρια, τέλειο μέγεθος και ρύζι …πραγματικά υποδειγματικά! Ενώ και τα nigiri με λαβράκι και spicy mayo ήταν απολαυστικά, όπως και όλα ανεξαιρέτως τα maki. Πολύ πετυχημένα τόσο τα dumplings με γαρίδα, όσο και τα ανάλαφρα σοταρισμένα gyozas με κρέας και λαχανικά. Το ταρτάρ του τόνου φίνο με το ψάρι να εκφράζεται ιδανικά, το σεβίτσε υποδειγματικό και αρωματικό, το soft cell crab άψογο.

Προσθέστε στα παραπάνω μια σχετικά σύντομη, αλλά πολυσυλλεκτική λίστα με ενδιαφέροντα κρασιά, 4-5 καλά σάκε και ωραία κοκτέιλ, αλλά και τα πολύ καλά, πιο δυτικότροπα, επιδόρπια και έχετε μια πλήρη εικόνα ενός εξαιρετικού εστιατορίου .

Kiku Kolonaki

Τηλέφωνο: (+30) 210 3647033

Διεύθυνση: Δημοκρίτου 12, Κολωνάκι, Αθήνα

Ιστοσελίδα:www.athenskiku.com

Ανοιχτά: καθημερινά, εκτός Κυριακής, βράδυ

Τιμή ανά άτομο (€)*: 40-50

* οι τιμές υπολογίζονται κατ” άτομο με πρώτο, κύριο και γλυκό συν κουβέρ, νερό αλλά και μισό μπουκάλι κρασί ή μια μπύρα ανάλογα και το στιλ του εστιατορίου κάνουμε δηλαδή μια προσπάθεια να προσεγγίσουμε το πραγματικό κόστος ενός πλήρους γεύματος

By