Σάββατο, 15 Ιουνίου, 2024

Κίνα: Φόβοι για περισσότερα από 200 θύματα στις «φονικές» εκρήξεις

Ο μέχρι τώρα απολογισμοί κάνουν λόγο για 112 νεκρούς, 721 τραυματίες και 95 αγνοούμενους

kina

Οι αρχές της Κίνας εκφράζουν τους έντονους φόβους τους ότι οι νεκροί   από τις δύο τεράστιες εκρήξεις που συγκλόνισαν την Τετάρτη μια βιομηχανική ζώνη στην πόλη-λιμάνι Τιαντζίν της Κίνας θα ξεπεράσουν τους 200.

Οι μέχρι τώρα απολογισμοί κάνουν λόγο για 112 θύματα, ενώ ο αριθμός των αγνοουμένων είναι 95, μετέδωσε το πρακτορείο Νέα Κίνα.

Ο υψηλός αριθμός των αγνοουμένων προκαλεί ανησυχίες ότι ενδέχεται να αυξηθεί σημαντικά ο απολογισμός των θυμάτων.

Από τους 95 αγνοούμενους, οι 85 είναι πυροσβέστες.

«Σήμερα 16 Αυγούστου, ο συνολικός αριθμός των νεκρών ανέρχεται σε 112», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο Γκονγκ Τζιανσένγκ, αξιωματούχος σε θέματα ενημέρωσης της πόλης Τιαντζίν.

«Έχουμε ήδη αναγνωρίσει 24 σορούς, οφείλουμε να αναγνωρίσουμε άλλες 88», πρόσθεσε.

kina

Σύμφωνα με τα επίσημα μέσα ενημέρωσης, 21 πυροσβέστες βρίσκονται μεταξύ των νεκρών. Την ίδια ώρα οι τραυματίες ανέρχονται σε 721, σύμφωνα με το Νέα Κίνα.

Ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ κάλεσε τις αρμόδιες αρχές να βελτιώσουν την ασφάλεια και να αντλήσουν τα διδάγματα από το δυστύχημα αυτό.

Το Σάββατο οι αρχές απομάκρυναν τους κατοίκους των συνοικιών που βρίσκονται σε ακτίνα τριών χιλιομέτρων γύρω από την περιοχή στην οποία σημειώθηκε η έκρηξη, λόγω του φόβου που υπήρχε για μια μόλυνση από τοξικές ουσίες.

Οι αρχές υποστήριξαν εξάλλου ότι οι χημικές ουσίες που εντοπίστηκαν στο περιβάλλον δεν βρίσκονται σε επικίνδυνα επίπεδα.

kina kina

By