Παρασκευή, 8 Δεκεμβρίου, 2023

Κίνα: Πιθανή εξαγορά του Ομίλου HNA εξαιτίας της επιδημίας

Η Κίνα σχεδιάζει να εξαγοράσει τον χρεωμένο όμιλο HNA Group Co. και να πουλήσει τη κύρια δραστηριότητά του, ως αεροπορικής εταιρείας, σε μια κίνηση που χαρακτηρίζεται από το Bloomberg ως παράδειγμα των κυβερνητικών δράσεων για τον περιορισμό της οικονομικής επιβάρυνσης από την έκρηξη της επιδημίας του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με το πρακτορείο η κυβέρνηση του Hainan, της επαρχίας όπου εδρεύει η HNA, βρίσκεται σε συνομιλίες για να αναλάβει τον έλεγχο της εταιρείας καθώς μετά το ξέσπασμα της επιδημίας αδυνατεί να ανταποκριθεί στις οικονομικές του υποχρεώσεις. Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Bloomberg τα περιουσιακά στοιχεία της αεροπορικής εταιρείας θα μπορούσαν να εξαγοραστούν αργότερα από άλλες τοπικές εταιρείες.

Η πίεση για τον περιορισμό της επιδημίας ωθεί την κυβέρνηση στη λήψη μέτρων για την σταθεροποίηση της οικονομίας. Οι αρχές εξετάζουν τις άμεσες ενέσεις ρευστότητας ή τις συγχωνεύσεις για τη βιομηχανία αερομεταφορών, ενώ η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας ανακοίνωσε ότι θα εργαστεί για την προώθηση της κατανάλωσης και των επενδύσεων προκειμένου να τονωθεί η εγχώριας ζήτησης.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By