Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου, 2020

Κινδυνεύουν πάνω από 200 άνθρωποι ανοιχτά της Λέσβου

Ακόμη μία τραγωδία εξελίσσεται ανοιχτά της Μήθυμνας στη Λέσβο, με δεκάδες μετανάστες να αγωνιούν και το λιμενικό να δίνει τη μάχη της διάσωσης

prosfiges-lesbos

Αγωνιώδης επιχείρηση είναι σε εξέλιξη στη Λέσβο, για διάσωση δεκάδων μεταναστών που βρέθηκαν στα κύματα της θάλασσας, όταν ανατράπηκε το ξύλινο σκάφος στο οποίο επέβαιναν.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη έχουν διασωθεί περίπου 240 άτομα, ενώ άγνωστος είναι ο ακριβής αριθμός των ανθρώπων που επέβαιναν στο σκάφος. Τα τραγικά νέα όμως συνεχίζονται, καθώς οι αρχές έχουν ανασύρει τη σορό ενός άνδρα, ενώ πληροφορίες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί ακόμη κάνουν λόγο και για δύο βρέφη που έχασαν τη ζωή τους.

Ακόμη, δύο βρέφη μεταφέρθηκαν σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο Μυτιλήνης, σύμφωνα με το lesvosnews και οι γιατροί δίνουν μάχη για να τα κρατήσουν στη ζωή. Οι περισσότεροι από αυτούς που έχουν διασωθεί, ανάμεσά τους πολλά μικρά παιδιά, χρειάζονται τις πρώτες βοήθειες, καθώς πάσχουν από υποθερμία.

Στην επιχείρηση παίρνουν μέρος ένα ελικόπτερο Σούπερ Πούμα, δυο πλωτά του λιμενικού και ένα σκάφος της Frontex, ενώ στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι οι οποίοι δυσχεραίνουν το έργο των δυνάμεων που επιχειρούν. Στις έρευνες μετέχουν και ψαράδες, από την Ελλάδα και την Τουρκία.

prosfiges-lesvos
Φωτογραφίες: lesvonews

(Visited 1 times, 1 visits today)