Κυριακή, 5 Δεκεμβρίου, 2021

Κίνδυνος νέων κατολισθήσεων στη Λευκάδα

Μετά τον σεισμό των 6,1 ρίχτερ που έπληξε το νησί σήμερα

seismos-lefkada2

Ύστερα από αυτοψία κλιμακίου επιστημόνων του ο Ινστιτούτου Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΙΓΜΕ), το οποίο αξιολόγησε την κατάσταση των πετρωμάτων στις περιοχές της Λευκάδας, που επλήγησαν από τον ισχυρό σεισμό μεγέθους 6,1 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ, αναφέρεται πως υπάρχει πιθανότητα να υπάρξουν και νέες κατολισθήσεις.

Όπως αναφέρει το ΙΓΜΕ, η κατολίσθηση η οποία κόστισε τη ζωή μιας γυναίκας δεν ήταν δυνατόν να έχει προβλεφθεί, καθώς προκλήθηκε εξαιτίας του ακραίου φυσικού φαινομένου.

Στο νησί μετέβη κλιμάκιο επιστημόνων από την περιφερειακή Μονάδα Πρεβέζης του Ινστιτούτου Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΙΓΜΕ), μετά από την άμεση ενεργοποίηση της Ομάδας Άμεσης Παρέμβασης του ΙΓΜΕ.

Όπως έγινε γνωστό, από τα μέχρι τώρα επί τόπου στοιχεία που διερευνήθηκαν, προκύπτει ότι οι κυριότερες επιπτώσεις εντοπίζονται στο οδικό δίκτυο του νότιου και δυτικού τμήματος του νησιού και προέρχονται από καταπτώσεις βράχων και υποχωρήσεις εδαφικών μαζών.

Σκοπός της μετάβασης είναι η συλλογή μακροσεισμικών στοιχείων, η καταγραφή κατολισθητικών φαινομένων και η εκτίμηση της επικινδυνότητας τους, καθώς η συνεργασία με τις τοπικές αρχές για την υποβοήθησή τους στο έργο της διαχείρισης των επιπτώσεων του σεισμού.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By