Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου, 2023

Κινέζος πρωθυπουργός: Να γίνει ο Πειραιάς λιμάνι πρώτης κατηγορίας σε Μεσόγειο και Ευρώπη

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο Κινέζος πρωθυπουργός Λι Κετσιάνγκ με τον Αλέξη Τσίπρα

Limani_peiraia 1

Για ένα κοινό σχέδιο συνεργασίας το οποίο περιλαμβάνει και το λιμάνι του Πειραιά μίλησαν ο Κινέζος πρωθυπουργός με τον Έλληνα ομόλογο του σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν την Τρίτη. Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, σύμφωνα με το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων, ο Αλέξης Τσίπρας ενημέρωσε τον Λι Κετσιάνγκ για τις πρωτοβουλίες ενίσχυσης της συνεργασίας με την Κίνα σε διάφορους τομείς, και ιδιαίτερα για το έργο στο λιμάνι του Πειραιά.

Ο Λι Κετσιάνγκ μίλησε ιδιαίτερα για την ανάπτυξη των σχέσεων Κίνας-Ελλάδα, και εξέφρασε την ικανοποίηση του για τη σημασία που αποδίδει ο κ. Τσίπρας για τους δεσμούς των δυο χωρών και την υποστήριξη της νέας ελληνικής κυβέρνησης στο να προχωρήσουν τα έργα στον Πειραιά.

Στη συνομιλία που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα ο Κινέζος πρωθυπουργός τόνισε πως πρόθεση είναι να μετατραπεί ο Πειραιάς σε λιμάνι πρώτης κατηγορίας στη Μεσόγειο και την Ευρώπη. Πρόσθεσε, δε, πως θα είναι μια «win-win» συμφωνία για την Κίνα και την Ελλάδα.

«Η φιλία της Ελλάδας με την Κίνα έρχεται από το απώτατο παρελθόν και η Ελλάδα είναι διατεθειμένη να γίνει ο στρατηγικός εταίρος της Κίνας στην Ευρώπη. Ελπίζω να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό η Express Line», φέρεται να είπε σύμφωνα με το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων ο κ. Τσίπρας.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By