Τρίτη, 24 Μαΐου, 2022

Κίνηση – ματ στις ψηφιακές πληρωμές από Google και Paypal

Οι Paypal και Google επεκτείνουν την συνεργασία τους κλείνοντας μια συμφωνία που επιτρέπει την πληρωμή μέσω κινητών Android από λογαριασμούς Paypal σε χιλιάδες νέα εμπορικά καταστήματα.

 Η συνεργασία επιτρέπει στους χρήστες της Paypal να συνδέσουν τους λογαριασμούς τους στο Android Play, το ψηφιακό πορτοφόλι της Google που τρέχει στα περισσότερα κινητά που λειτουργούν με Android. Με αυτό τον τρόπο οι χρήστες του Paypal μπορούν πλέον να αγοράσουν προϊόντα από πολλά φυσικά καταστήματα μεγάλων αλυσίδων, από φαρμακεία έως τα Dunkin” Donuts.

Αυτή είναι η τελευταία από μια σειρά συμφωνιών που έχει κλείσει ο διευθύνων σύμβουλος της Paypal με τράπεζες, εκδότες πιστωτικών καρτών και παρόχων κινητής τηλεφωνίας. Ο Νταν Σούλμαν θέλει να μετατρέψει την υπηρεσία ψηφιακών πληρωμών της Paypal σε ένα ολοκληρωμένο οικονομικό εργαλείο μέσω του οποίου κάποιος θα μπορεί να πληρώσει προϊόντα και υπηρεσίες σε καταστήματα, να μεταφέρει χρήματα και βέβαια να αγοράζει εν κινήσει από το smartphone του.

AdTech AdΗ νέα συμφωνία με την Google επιτρέπει στην Paypal να επεκταθεί στις πληρωμές σε φυσικά καταστήματα, κάτι το οποίο ο Σούλμαν θεωρεί απαραίτητο για να χρησιμοποιούν οι χρήστες την υπηρεσία της εταιρείας του πιο συχνά. Ο μέσος χρήστης πραγματοποιεί μέσω Paypal μόνο δύο με τρεις συναλλαγές κάθε μήνα.

«Αυτό ήταν το επόμενο λογικό βήμα στην προσπάθεια μας να συνεργαστούμε με τους πάντες στο οικοσύστημα», σημείωσε ο Αινκουρ Αρούγια, αντιπρόεδρος της μονάδας Braintree της Paypal η οποία και έκλεισε την συνεργασία με την Google και το Android Pay. «Συνεργασίες τέτοιου είδους δεν γίνονται αν δεν δημιουργείται αξία και για τα δύο μέρη», πρόσθεσε.

Ωστόσο μια μεγάλη πρόκληση παραμένει: Οι λογαριασμοί της Paypal δεν μπορούν να συνδεθούν στο Apple Pay, το ψηφιακό πορτοφόλι της Apple που λειτουργεί μέσω iOS.

Η πιο εκτεταμένη συνεργασία της Google με την Paypal μπορεί να αναζωπυρώσει την φημολογία περί εξαγοράς της δεύτερης από την πρώτη. Η Paypal διαχωρίστηκε από την μητρική της εταιρεία Ebay Inc. πριν από δύο χρόνια, καθώς θα μπορούσε να αποτελέσει ελκυστικό στόχο εξαγοράς από χρηματοπιστωτικά ιδρύματα ή τεχνολογικές εταιρείες που θα ήθελαν να επεκταθούν στον τομέα των ψηφιακών πληρωμών. Μόνο το 2016 η Paypal διαχειρίστηκε περίπου 354 δισ. δολάρια από πληρωμές που πραγματοποίησαν οι περίπου 197 εκατομμύρια ενεργοί χρήστες της υπηρεσίας.

«Όσο πιο στενά συνεργάζονται οι δύο εταιρείες τόσο πιο μεγάλη είναι η πιθανότητα μια μελλοντικής ένωσης», σχολίασε ο διευθυντής ανάλυσης της D.A. Davidson & Co, Γκιλ Λουρία.

Οι καταναλωτές που έχουν συνηθίσει να χρησιμοποιούν τις πιστωτικές τους κάρτες για τις αγορές τους υιοθετούν με αργούς ρυθμούς τα ψηφιακά πορτοφόλια που χρησιμοποιούν την τεχνολογία NFC (Near-Field Communication) για ανέπαφες συναλλαγές μέσω smartphones.

Η συμφωνία με την Paypal μπορεί να ενισχύσει τις προσπάθειες της Google στον συγκεκριμένο τομέα. Καθώς το Android Pay δεν έχει γνωρίσει μεγάλη επιτυχία λόγω του μεγάλου ανταγωνισμού από το Apple Pay. Σίγουρα δεν βοήθησε και η προ δύο ετών απόφαση της Samsung, της μεγαλύτερης εταιρείες παραγωγής κινητών Android του κόσμου, να δημιουργήσει το δικό της σύστημα ψηφιακών πληρωμών για τις συσκευές της.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By