Παρασκευή, 1 Ιουλίου, 2022

Κινητοποιήσεις και στάσεις εργασίας από εκπαιδευτικούς

Δάσκαλοι και καθηγητές προχωρούν σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας ζητώντας την απόσυρση της υπουργικής τροπολογίας για τις προσλήψεις αναπληρωτών τις επόμενες δύο σχολικές χρονιές.

Ειδικότερα, οι εκπαιδευτικοί, προχωρούν σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σήμερα, Τρίτη και την Τετάρτη, καθώς και την επόμενη Τετάρτη, 5 Απριλίου.

Η συγκέντρωση της Τρίτης πραγματοποιείται στη 1 μετά το μεσημέρι στο υπουργείο Παιδείας, ενώ την Τετάρτη θα συγκεντρωθούν στη 1 μετά το μεσημέρι έξω από τη Βουλή.

Παράλληλα, έχει κηρυχθεί 3ωρη στάση εργασίας (11:00-14:00) και για τις δύο μέρες.

Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν οι εκπαιδευτικοί, οι «προσωρινές», όπως αναφέρονται στην τροπολογία, ρυθμίσεις, αποτελούν «ομολογία της παντελούς απουσίας πρόθεσης και σχεδιασμού για την πραγματοποίηση των χιλιάδων μόνιμων διορισμών εκπαιδευτικών που έχει απόλυτη ανάγκη η δημόσια εκπαίδευση».

Ακόμη, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΔΟΕ), με τις ρυθμίσεις της τροπολογίας εξισώνεται ο βασικός τίτλος σπουδών στην ειδική αγωγή με μεταπτυχιακές ή/και διδακτορικές σπουδές στον ίδιο τομέα, αφού «δημιουργεί δύο πίνακες, έναν κύριο στον οποίο συμπεριλαμβάνονται και αναπληρωτές με διδακτορικό/μεταπτυχιακό/μόνο προϋπηρεσία χωρίς σπουδές στην ΕΑΕ (Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση), και έναν επικουρικό στον οποίο εντάσσονται αναπληρωτές με σεμινάριο 400ωρών, προϋπηρεσία σε ΕΑΕ ενός διδακτικού έτους καθώς και οι γονείς παιδιών με 67% χωρίς σπουδές στην Ε.Α.Ε». Η ΔΟΕ χαρακτηρίζει επίσης, «εξαιρετικά ανησυχητικό», το ότι τόσο ο κύριος πίνακας όσο και ο επικουρικός, θα προσδιοριστούν σε όλα τα σημεία τους με απόφαση υπουργού και κατόπιν εισήγησης της Διεύθυνσης Ειδικής Αγωγής.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By