Σάββατο, 27 Νοεμβρίου, 2021

Κινητοποιήσεις των εργαζομένων σήμερα στα νοσοκομεία της χώρας

Οι συμμετέχοντες στην κινητοποίηση θα πραγματοποιήσουν πορεία η οποία θα καταλήξει στο υπουργείο Υγείας

Στάση εργασίας έως τις 11:00, στα νοσοκομεία, τα κέντρα υγείας, το ΕΚΑΒ και την Πρόνοια της Αττικής και 24ωρη απεργία στην περιφέρεια, πραγματοποιεί σήμερα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία.

Τετράωρη στάση εργασίας, από τις 7:00 έως τις 11:00 έχει κηρύξει και η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών.

Οι συμμετέχοντες στην κινητοποίηση θα πραγματοποιήσουν πορεία η οποία θα καταλήξει στο υπουργείο Υγείας. «Το Καραβάνι της Υγείας», όπως λέγεται, θα ξεκινήσει στις 7:00 από το ΕΚΑΒ και θα διασχίσει όλα τα νοσοκομεία των Αθηνών.

Σε ανακοίνωσή της, η Ομοσπονδία αμφισβητεί ότι θα γίνουν προσλήψεις στα νοσοκομεία με την πρώτη δόση από τις τηλεοπτικές άδειες, σημειώνοντας, μάλιστα, ότι «τα λεφτά των καναλιών πάνε στη μαύρη τρύπα του προϋπολογισμού κατά πρόβλεψη των μνημονίων». Επίσης, τονίζει ότι το μόνιμο προσωπικό στα νοσοκομεία μειώθηκε συνολικά τα έτη των μνημονίων κατά 20.000, οι κενές οργανικές θέσεις ανέρχονται σε 40.000, ενώ η χρηματοδότηση είναι μειωμένη κατά 350 εκατ. ευρώ σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Όπως επισημαίνει, τα νοσοκομεία θα λάβουν 1,156 δισ. ευρώ και τα τα ληξιπρόθεσμα θα ξεπεράσουν το 1,5 δισ. ευρώ.

(Visited 1 times, 1 visits today)