Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Κυβέρνηση: Δεν αποσύρουμε τα ν/σ για ανθρωπιστική κρίση και 100 δόσεις

«Η νομοθετική πρωτοβουλία της Βουλής δεν εκβιάζεται»

vouli psifisi polynomosxedioy

Με αφορμή τις πληροφορίες ότι οι δανειστές «μπλοκάρουν» τα νομοσχέδια για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και αυτό των 100 δόσεων, ο υπουργός Εσωτερικών παρενέβη στη συζήτηση του νομοσχεδίου για την ανθρωπιστική κρίση και τόνισε: «Συνεχίζονται μέσω δηλώσεων, ενστάσεις και άτοπες αιτιάσεις από διεθνείς παράγοντες και εκπροσώπους των θεσμών. Είναι σαφές ότι δεν υφίσταται θέμα παραβίασης της συμφωνίας της 20ης Φεβρουαρίου».

«Η προώθηση των νομοθετικών πρωτοβουλιών και οι σχετικές αναρτήσεις νομοσχεδίων που θα γίνουν σήμερα – αύριο αποτελούν τον πυρήνα της προώθησης των μεταρρυθμίσεων που από κοινού έχουμε δεσμευτεί», τόνισε και πρόσθεσε: «Λέμε ευθέως ότι η εισήγηση της Υπουργού Θεανώς Φωτίου αποτελεί την έμπρακτη κυβερνητική θέση απέναντι σε αστήρικτες αιτιάσεις και μάλιστα σε ένα ζήτημα που αφορά την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης».

Στο ίδιο κλίμα και η Πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία έσπευσε να υπογραμμίσει: «Η νομοθετική πρωτοβουλία της Βουλής δεν εκβιάζεται».

By