Τετάρτη, 19 Μαΐου, 2021

ΚΚΕ: «Κάτω τα χέρια από τα χρήματα των εργαζομένων»

Η κυβέρνηση «βάζει χέρι και μάλιστα με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, στα ταμειακά διαθέσιμα δήμων, περιφερειών και άλλων δημοσίων οργανισμών», για την ικανοποίηση των απαιτήσεων των δανειστών

kke koutsoumpas

Μετά την έντονη αντίδραση της ΝΔ στην πράξη νομοθετικού περιεχομένου με την οποία η κυβέρνηση δεσμεύει τα ταμειακά διαθέσιμα και το ΚΚΕ εκφράζει την έντονη αντίδραση του.

Το ΚΚΕ καταλογίζει στην κυβέρνηση ότι «βάζει χέρι και μάλιστα με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, στα ταμειακά διαθέσιμα δήμων, περιφερειών και άλλων δημοσίων οργανισμών», για την ικανοποίηση των απαιτήσεων των δανειστών και την εξυπηρέτηση του χρέους.

Παράλληλα, επισημαίνει ότι την ίδια στιγμή η κυβέρνηση προχωρά σε δέσμευση των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων με αποφάσεις των διοικήσεών τους.

Όπως εκτιμά ο Περισσός, οι συγκεκριμένες ενέργειες θα έχουν ως αποτέλεσμα την περαιτέρω περικοπή κοινωνικών δαπανών και την ακόμη μεγαλύτερη επιδείνωση της θέσης των λαϊκών στρωμάτων.

«Κάτω τα χέρια από τα χρήματα των εργαζομένων. Να μην προχωρήσει καμία δέσμευση ταμειακών διαθέσιμων και αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων, των ΟΤΑ και άλλων δημοσίων φορέων», προσθέτει το ΚΚΕ.

Κλείνοντας, το Κομμουνιστικό Κόμμα ζητεί να επιστραφούν όσα χρήματα έχουν δεσμευτεί, αλλά και να αποκατασταθούν απώλειες των τελευταίων ετών, κάνοντας αναφορά στην περίπτωση του PSI.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By