Κυριακή, 26 Σεπτεμβρίου, 2021

Κλείνουν ξανά οι κινηματογράφοι στο Χονγκ Κονγκ – Σε έξαρση ο κορωνοϊός

Νέα έξαρση των κρουσμάτων του κορωνοϊού στο Χονγκ Κονγκ ανάγκασε τις αρχές να προχωρήσουν και πάλι σε μερικό lockdown, με θύματα φυσικά και τους κινηματογράφους.

Οι κινηματογράφοι στο Χονγκ Κονγκ κλείνουν και πάλι τις πόρτες τους, από την Τετάρτη 15 Ιουλίου, όπως αποφάσισαν οι κινεζικές αρχές τη Δευτέρα. Ο λόγος της απόφασης αυτής είναι ότι υπάρχει νέα έξαρση των κρουσμάτων του κορωνοϊού, με 52 νέα κρούσματα, 11 από τα οποία ήταν εισαγόμενα, ενώ κατεγράφη και ένας θάνατος.

Οι αρχές εξέδωσαν και νέες οδηγίες, με βάση τις οποίες θα απαγορεύονται εφεξής οι συναθροίσεις άνω των τεσσάρων ατόμων και η χρήση προστατευτικής μάσκας στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς γίνεται πλέον υποχρεωτική.

Οι κινηματογράφοι στο Χονγκ Κονγκ είχαν κλείσει ξανά τον Μάρτιο για μια περίοδο έξι εβδομάδων, ενώ μαζί με αυτά κλείνει και η Disneyland για μια περίοδο μιας εβδομάδας, η οποία μάλιστα είχε ανοίξει ξανά μόλις ένα μήνα πριν, στις 18 Ιουνίου, μετά το κλείσιμό της τον Γενάρη που μας πέρασε.

Την Τετάρτη 15 Ιουλίου θα γινόταν και η μεγάλη πρεμιέρα της Κορεάτικης ταινίας «Peninsula», η οποία αναμένονταν να ήταν και μια από τις μεγαλύτερες καλοκαιρινές επιτυχίες στο box office, αλλά τώρα ακυρώθηκε χωρίς να υπάρχει κάποια νέα ημερομηνία για την κυκλοφορία της στις αίθουσες.

Πρίν από λίγες μέρες οι αρχές της πόλης προχώρησαν και στην αναστολή λειτουργίας των σχολείων μέχρι νεωτέρας. Τα σχολεία στο Χονγκ Κονγκ παρέμειναν κλειστά από το Φεβρουάριο, με πολλά να στρέφονται στη χρήση του Διαδικτύου και στις παραδόσεις μαθημάτων μέσω βιντεοδιάσκεψης.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By