Πέμπτη, 20 Ιουνίου, 2024

Κλειστά τα σύνορα της Αυστραλίας εως το 2021!

Η Αυστραλία είναι απίθανο να ξανανοίξει τα σύνορά της για τους διεθνείς ταξιδιώτες ως το 2021, όπως δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εμπορίου Σάιμον Μπέρμιγχαμ.

Ωστόσο θα προσπαθήσει να χαλαρώσει τους κανόνες εισόδου για φοιτητές και άλλους ξένους που επισκέπτονται τη χώρα για να μείνουν εκεί για μεγάλο χρονικό διάστημα,

Η Αυστραλία έχει σημειώσει σε μεγάλο βαθμό επιτυχία στον περιορισμό της εξάπλωσης του νέου κορονοϊού, την οποία αποδίδει στους περιορισμούς στις διεθνείς πτήσεις και στα σκληρά μέτρα που έλαβε.

Ο Μπέρμιγχαμ σημείωσε ότι ο κανόνας για καραντίνα που ισχύει για τους πολίτες που επιστρέφουν στη χώρα θα μπορούσε να εφαρμοστεί και σε ξένους φοιτητές και άλλους επισκέπτες που σχεδιάζουν να μείνουν στην Αυστραλία για μεγάλη χρονική περίοδο.

“Μπορούμε απλώς να εφαρμόσουμε τις 14ήμερες περιόδους καραντίνας που έχουν λειτουργήσει τόσο καλά για τους Αυστραλούς που επιστρέφουν σε αυτήν την χώρα με ασφάλεια”, επεσήμανε ο Μπέρμιγχαμ σε ομιλία του στην εθνική ένωση δημοσιογράφων National Press Club.

Η επιστροφή διεθνών φοιτητών θα δώσει μια ώθηση στα πανεπιστήμια τα οποία αντιμετωπίζουν μεγάλες οικονομικές απώλειες όσο τα σύνορα παραμένουν κλειστά, καθώς η φοίτηση ξένων στη χώρα αποτελεί την τέταρτη μεγαλύτερη πηγή προέλευσης συναλλάγματος για τη χώρα, ύψους 38 δισεκατομμυρίων δολαρίων Αυστραλίας (περίπου 23,15 δισεκ. ευρώ) ετησίως.

Η Αυστραλία έχει καταγράψει περισσότερα από 7.300 κρούσματα νέου κορονοϊού και 102 θανάτους από Covid-19, την νόσο που προκαλεί.

Σήμερα κατέγραψε την μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση νέων κρουσμάτων σε περισσότερο από έναν μήνα, με τα περισσότερα να εντοπίζονται στην Βικτώρια, την δεύτερη σε αριθμό κατοίκων πολιτεία της χώρας.

Η Βικτώρια ανακοίνωσε 21 νέα κρούσματα SARS-CoV-2 κατά τη διάρκεια της νύχτας, από τα οποία 15 αφορούν ταξιδιώτες που επέστρεψαν στην Αυστραλία και βρίσκονται σε καραντίνα. Ο συνολικός αριθμός των νέων κρουσμάτων που διαγνώστηκαν τη χθεσινή ημέρα στην Αυστραλία ανήλθε μαζί με αυτά της Βικτόριας σε 22, ενώ κάποιες πολιτείες δεν έχουν ακόμη ανακοινώσει τα στοιχεία τους.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By