Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Κλιμακώνει ο Πούτιν: Στέλνει πυραύλους S-400 στη Συρία

Αφού κάλεσε ο Πούτιν τους Ρώσους να μην επισκεφθούν τη Τουρκία, στη συνέχεια τους αναγνώρισε ως συμμάχους των Τζιχαντιστών και τώρα στέλνει πυραύλους s-400

poutin_10

Στην πρώτη αντίδρασή του ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε ότι αντιαεροπορικά συστήματα S-400 θα σταλούν σε ρωσική αεροπορική βάση στη Συρία. Ενώ εν είδη αντιποίνων, συνέστησε δημοσίως στους Ρώσους πολίτες, να μην επισκέπτονται πλέον την Τουρκία. Κατηγόρησε εξάλλου την ηγεσία της Αγκυρας, ότι υποστηρίζει σκόπιμα τον εξισλαμισμό της χώρας.

Τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας S-400, σύμφωνα με τον υπουργό Αμυνας της Ρωσίας Σεργκέι Σόιγκου οι S-400 θα αναπτυχθούν στην ρωσική αεροπορική βάση του Χμέιμιμ στη Συρία, στην τουρκο-συριακή μεθόριο.

Η ανάπτυξη αυτών των συστημάτων τελευταίας γενιάς θα ολοκληρώσει τα μέτρα που ανακοίνωσε την Τρίτη το γενικό επιτελείο των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων και περιλαμβάνουν την ανάπτυξη ανοικτά της επαρχίας της Λαττάκειας ρωσικού καταδρομικού πλοίου εξοπλισμένου με πυραύλους Moskva και αντιαεροπορικά συστήματα και την συνοδεία των ρωσικών βομβαρδιστικών που επιχειρούν στη Συρία από ρωσικά καταδιωκτικά αεροσκάφη.

Δείτε εδώ βίντεο με τους εξελιγμένους S-400 σε δράση

[video_embed][/video_embed]