Πέμπτη, 27 Ιανουαρίου, 2022

Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις για το ασφαλιστικό

Πρόσκληση για συμμετοχή στον αποκλεισμό του υπουργείου Εργασίας που προγραμματίζει για σήμερα στις 13.00 έχει απευθύνει σε ομοσπονδίες και σωματεία και η ΑΔΕΔΥ.

poreia-15

Στους δρόμους βγαίνουν και πάλι σήμερα επιστημονικοί φορείς, ελεύθεροι επαγγελματίες και συνδικάτα, αντιδρώντας στο σχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση για το ασφαλιστικό.

Ειδικότερα, στις 11.30 π.μ. θα πραγματοποιηθεί στα Προπύλαια συγκέντρωση διαμαρτυρίας των επιστημονικών φορέων, των αυτοπασχολούμενων και ελεύθερων επαγγελματιών, ενώ θα ακολουθήσει πορεία προς τον υπουργείο Εργασίας και τη Βουλή.

Οι εκπρόσωποι των φορέων που διοργανώνουν τις κινητοποιήσεις χαρακτηρίζουν το προσχέδιο της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό «αναξιόπιστο, επικίνδυνο, φοροεισπρακτικό και μη βιώσιμο» και καλούν τους συναδέλφους τους να συμμετάσχουν μαζικά στη σημερινή συγκέντρωση και πορεία.

Πρόσκληση για συμμετοχή στον αποκλεισμό του υπουργείου Εργασίας που προγραμματίζει για σήμερα στις 13.00 έχει απευθύνει σε ομοσπονδίες και σωματεία και η ΑΔΕΔΥ.

«Αγωνιζόμαστε για να μην περάσουν τα σχέδια κυβέρνησης – Ευρωπαϊκής Ένωσης – ΔΝΤ για τη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης και παράλληλα διαδηλώνουμε για να εκφράσουμε την οργή μας για το θάνατο, από εργατικό ατύχημα, του συνάδελφου μας, Γ. Σταμέλου, εργαζόμενου στα 5μηνα προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας» αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση.

Παναττική στάση εργασίας, από τις 11.00 το πρωί μέχρι το τέλος της πρωινής βάρδιας, θα πραγματοποιήσει σήμερα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αντιδρώντας στην «ασφαλιστική-συνταξιοδοτική ‘απορρύθμιση’ που προτείνει η συγκυβέρνηση».

Στις 12.00 το μεσημέρι η ΠΟΕ-ΟΤΑ θα πραγματοποιήσει μηχανοκίνητη συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της Ομοσπονδίας (Καρόλου 24 – Πλατεία Καραϊσκάκη) και στη συνέχεια μηχανοκίνητη πορεία στο κέντρο της Αθήνας.
Στο μεταξύ για δεύτερη μέρα συνεχίζεται σήμερα η απεργία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, με αίτημα την άμεση απόσυρση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου. Η απεργία των ναυτικών θα ολοκληρωθεί στις 6 το πρωί της Παρασκευής.

(Visited 1 times, 1 visits today)