Κυριακή, 25 Σεπτεμβρίου, 2022

Κλινική Ταξιάρχαι: Νεκρός από κορονοϊό ασθενής που μεταφέρθηκε στο ΝΙΜΤΣ

Ραγδαίες οι εξελίξεις στην υπόθεση με την κλινική Ταξιάρχαι, στο Περιστέρι, για την οποία έχει ήδη ξεκινήσει διαδικασίες διερεύνησης η ελληνική Δικαιοσύνη. Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού κι ο θάνατος στο ΝΙΜΤΣ.

Και ξαφνικά, από τους μηδέν θανάτους και τα ελάχιστα κρούσματα κορονοϊού της Τετάρτης, 22.04.2020, φτάσαμε στα 55 κρούσματα και τους τουλάχιστον τέσσερις θανάτους της Πέμπτης, 23.04.2020. Τι μεσολάβησε; Μια σειρά λανθασμένων επιλογών, για τις οποίες μάλιστα ο Σωτήρης Τσιόδρας δεν έκρυψε την δυσαρέσκειά του στην καθιερωμένη ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας. Η κλινική Ταξιάρχαι βρίσκεται στο προσκήνιο…

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, δύο από τους νεφροπαθείς που έκαναν αιμοκάθαρση στην κλινική Ταξιάρχαι μεταφέρθηκαν εσπευσμένα στο νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ και ένας εξ αυτών, ηλικίας 87 ετών, δυστυχώς πέθανε από τον κορονοϊό.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως ο συγκεκριμένος ασθενής έκανε αιμοκάθαρση στην κλινική αυτή μαζί με τον «ασθενή μηδέν» με κορονοϊό που έκανε επίσης αιμοκάθαρση στην κλινική Ταξιάρχαι και πλέον νοσηλεύεται στο Θριάσιο νοσοκομείο (σ.σ. διαβάστε αναλυτικά στην συνέχεια του κειμένου το χρονικό της υπόθεσης).

Την ίδια ώρα, οι εξελίξεις με την συγκεκριμένη κλινική έχουν πάρει “φωτιά” και σε ό, τι αφορά το σκέλος της Δικαιοσύνης, με την παρέμβαση του εισαγγελέα για την οποία το newsit.gr σας έχει ήδη ενημερώσει.

Είναι η στιγμή που ένας ασθενής μεταφέρεται νεκρός από την κλινική Ταξιάχαι, στην οποία να υπενθυμίσουμε πως έχουν βρεθεί τουλάχιστον 28 κρούσματα του νέου κορονοϊού.

Το newsit.gr έφερε στο “φως” το συγκεκριμένο βίντεο και μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί αν ο ασθενής συγκαταλέγεται στους ανθρώπους που διαγνώστηκαν με τον φονικό ιό, αν και τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί.

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις μετά τον εντοπισμό τουλάχιστον 28 κρουσμάτων κορονοϊού στην ιδιωτική κλινική Ταξιάρχαι στο Περιστέρι.Ο Νίκος Χαρδαλιάς μίλησε και για μια δεύτερη δομή στα νότια προάστια όπου ένας από τους ασθενείς δυστυχώς κατέληξε. Πρόκειται σύμφωνα με πληροφορίες για την κλινική Κασταλία στο Ελληνικό.

Όπως είπε τις τελευταίες 20 ώρες σήμανε συναγερμός στην Πολιτική Προστασία και στον ΕΟΔΥ σε σχέση με 2 περιπτώσεις κρουσμάτων σε δομές υγείας στα δυτικά και στα νότια προάστια. «Χθες το βράδυ είχαμε ένα θετικό κρούσμα το οποίο δυστυχώς κατέληξε σήμερα το πρωί σε δομή υγείας με 300 τροφίμους και 170 εργαζόμενους.

Βρεθήκαμε από την πρώτη στιγμή με τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ και τον κ. Τσιόδρα στην δομή και χθες ολοκληρώθηκε η δειγματοληψία σε 130 εργαζόμενους και σήμερα έγινε η δειγματοληψία σε όλους τους τροφίμους. Περιμένουμε τα σχετικά αποτελέσματα και μέχρι στιγμής τα πρώτα αποτελέσματα που αφορούν τους εργαζομένους και τα 92 ήταν αρνητικά».

Σήμερα το μεσημέρι με βάση τα δείγματα που είχαμε πάρει από τους 28 θετικούς οι 13 είναι ασθενείς είναι αιμοκαθαιρόμενοι, οι 11 είναι ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και άλλοι 4 είναι ασθενείς και βάσει αυτών σήμανε ο συναγερμός στην γ.γ. Πολιτικής Προστασίας.

Ο κ. Χαρδαλιάς είπε ακόμα ότι βρέθηκε στην δομή με τον κ. Τσιόδρα σήμερα και η δομή τέθηκε σε καραντίνα και στεγανοποιήθηκε. Τέθηκε επιστημονικός υπεύθυνος και υπεύθυνος διοικητικός και παρακολουθούνται και τα υπόλοιπα δείγματα. Έχουμε άλλα 45 δείγματα να πάρουμε μέχρι το βράδυ και έγιναν όλες οι απαραίτητες κινήσεις για να διαφυλαχθεί η υγεία των τροφίμων και όλες οι απαραίτητες ιχνηλατήσεις είναι σε εξέλιξη».

Ξεκαθάρισε ότι οι επιστημονικά υπεύθυνοι θα ελεγχθούν και πειθαρχικά και ποινικά σε σχέση με τα πραγματικά περιστατικά. Και κυρίως για πιθανές ευθύνες η αμέλεια στην διαχείριση των περιστατικών. «Πρέπει να είναι ξεκάθαρο», είπε, «το τονίζουν όλοι οι επιστήμονες ότι εκπτώσεις στην άσκηση των καθηκόντων όλων όσων διαχειρίζονται την ανθρώπινη ζωή δεν θα υπάρξουν για κανέναν.

Παρακολουθούμε τα δεδομένα και καλούμε όλους όσους εργάζονται σε τέτοιες δομές να εφαρμόσουν κάθε πρωτόκολλο να πάρουν κάθε μέτρο και σε κάθε περίπτωση να είναι αντιληπτό ότι η σχέση ευθύνης απέναντι στην ανθρώπινη ζωή είναι αδιαπραγμάτευτη».

«Στεναχωρούμαι να λέω ότι απρόσεκτες συμπεριφορές όλων μας οδηγούν σε αναζωπυρώσεις», είπε νωρίτερα ο Σωτήρης Τσιόδρας αναφερόμενος σε αυτά τα περιστατικά. Πρόσθεσε ότι σε δυο τέτοιες περιπτώσεις έγινε το κακό δεν είναι δυνατόν να χαλαρώνουμε και να χάνουμε την επαγρύπνηση μας είπε ο Σωτήρης Τσιόδρας. Όλα τα δεδομένα τονίζουν την ανάγκη επαγρύπνησης σε όλους τους τομείς της οικονομίας.

Το θέμα με την κλινική Ταξιάρχαι αποκάλυψε την Τετάρτη το newsit.gr καθώς ένας ασθενής βρέθηκε αρχικά θετικός στον κορονοϊό.

Σύμφωνα με τον Γιώργο Μόσιο, διευθυντή της Παθολογικής της Κλινικής Ταξιάρχαι ο οποίος μίλησε στο Live News και το Νίκο Ευαγγελάτο, έγιναν όλες οι εξετάσεις και τον πλήρη έλεγχο έχει ο Σωτήρης Τσιόδρας καθώς μετέβη εκεί με κλιμάκιο του ΕΟΔΥ. Είπε ακόμα ότι και εργαζόμενοι βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό και έχουν ενημερωθεί έτσι ώστε να πάρουν μέτρα.

Ο διοικητικός διευθυντής της κλινικής Αλέξανδρος Κοκκινάκης, μιλώντας επίσης στο Live News επιβεβαίωσε το ρεπορτάζ του newsit.gr ότι δηλαδή ασθενής που είχε μεταβεί στην κλινική για αιμοκάθαρση ήταν εμπύρετος και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο όπου του έγινε τεστ και βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr από γιατρό της κλινικής, ο ασθενής την επισκεπτόταν συχνά προκειμένου να υποβληθεί σε αιμοκάθαρση, όμως την τελευταία φορά διαπιστώθηκε πως είχε πυρετό, με αποτέλεσμα να νοσηλευτεί για τουλάχιστον δύο μέρες σε θάλαμο του νοσοκομείου.

Η κατάσταση ανησύχησε το περιβάλλον του ασθενούς, με αποτέλεσμα να αποφασιστεί η μεταφορά του σε νοσοκομείο αναφοράς. Εκεί οι γιατροί του πήραν το απαραίτητο δείγμα ώστε να πραγματοποιήσουν το τεστ του κορονοϊού, το οποίο έδειξε πως ήταν θετικός.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να ενημερωθεί εγκαίρως η κλινική προκειμένου να αναζητηθούν γιατροί, νοσηλευτές, ασθενείς και προσωπικό που κατά την διάρκεια της νοσηλείας του βρέθηκαν κοντά του.

Το πρωί της Τετάρτης, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ επισκέφτηκε την κλινική, ώστε να πάρει τα απαραίτητα δείγματα, για τα τεστ.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By