Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου, 2023

Κλοπή στην Εθνική Πινακοθήκη: Η «γυναίκα αίνιγμα» προτίθεται να έρθει στην Αθήνα για να καταθέσει

Η αινιγματική γυναίκα που σύμφωνα με τον Ολλανδό ντετέκτιβ έργων τέχνης Άρθουρ Μπραντ, «έδωσε» τον ArtFreak, έχει έρθει σε επαφή με την ΕΛ.ΑΣ και όπως λέει ο κ. Μπραντ στο protothema.gr προτίθεται να έρθει στην Αθήνα να καταθέσει.

Να ξεδιπλώσει στις αρχές, οχι μονο όλα όσα γνωρίζει για τη μεγάλη αρπαγή της Εθνικής Πινακοθήκης αλλά και τις «εξομολογήσεις» του Γιώργου Σαρματζόπουλου για την τύχη δύο ακόμη αριστουργημάτων, ενος Πικάσο και ενός Μονέ που περιήλθαν στην κατοχή του «Έλληνα – Φαντομά» απο το δίκτυο των Ρουμάνων – ποντικών που τρύπωσαν το 2012 στο μουσειο Kunsthal στο Ρότερνταμ και τα εξαφάνισαν.

«Τον περασμένο Δεκέμβριο αυτό το πρόσωπο με προσέγγισε και μου ειπε οτι ο Γιώργος Σαρματζόπουλος της εξομολογηθηκε τρια πράγματα: Οτι εχει κλέψει τους δυο πίνακες απο την Εθνική Πινακοθήκη ενω εχει και τα δυο κομματια απο το Kunsthal. Της είπε επίσης οτι φοβόταν οτι οι αρχές ειχαν φθάσει στα ίχνη του και αυτός ηταν και ο λόγος που ειχε αγχωθεί και μπήκε στην Βρετανική Αστυνομία για να διαπιστώσει αν υπήρχε κάτι για αυτόν.

Οταν κατάλαβε οτι δεν ειχαν τίποτα, ανακουφίστηκε…Ομολόγησε για τα δυο έργα της Εθνικης Πινακοθήκης, αποδεδειγμένα ειχε διεισδύσει στην Βρετανική Αστυνομία και τώρα, αυτό που απομένει για να ελαφρύνει τη θέση του ειναι να ομολογήσει που ειναι ο Μονέ», εξηγεί στο protothema.gr ο κ. Αρθουρ Μπραντ, ο οποίος εχει έρθει σε επαφή με τις ελληνικές αρχές και όπως λέει προτίθεται να προσκομίσει στοιχεία απο την έρευνα του και αναφερόμενος στη μυστηριώδη γυναίκα η οποία μάλιστα έδωσε στη δημοσιότητα και φωτογραφίες απο το διαμέρισμα του εκκεντρικού θείου στον Περισσό, οπου ο 49χρονος για 9 χρονια ειχε καταχωνιάσει τον Πικάσο και τον Μοντριάν προσθέτει πως «αυτή η υπόθεση εχει άρωμα γυναίκας.

Διατηρούσε καλά κρυμμένο μέσα του ενα μυστικό όμως οταν το εκμυστηρεύτηκε σε ενα τρίτο πρόσωπο, στην περίπτωση αυτη μια γυναίκα, το μυστικό χάθηκε και όλα βγήκαν στην επιφανεια. Η γυναίκα όποτε κληθεί απο την Αστυνομία και τις δικαστικές αρχές θα έρθει στην Αθήνα να καταθέσει».

1

 

2

3

4

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By