Κυριακή, 24 Ιανουαρίου, 2021

Κλούνει: Είναι τρέλα να αφήνουμε την Β. Κορέα να κάνει κουμάντο

«Έχουμε μια νέα πραγματικότητα στα χέρια μας και έχουμε υπευθυνότητα να σταθούμε απέναντι σε αυτό»

tainia1

Δημόσια τοποθετήθηκε ο γνωστός ηθοποιός Τζορτζ Κλούνεϊ μετά την απόφαση της Sony να ακυρώσει την προβολή της ταινίας «The Interview» που έχει ως πρωταγωνιστή τον κινηματογραφικό Κιμ Γιονγκ Ουν, βάζοντάς τα με το καθεστώς της Β. Κορέας, με τη δειλία του Χόλιγουντ να ορθώσει το ανάστημά του μπρος στις κυβερνοεπιθέσεις, αλλά και με τον Τύπο που ασχολείται με ελάσσονα ζητήματα, χάνοντας έτσι τα μείζονα.

Σε συνέντευξή του στο Deadline.com, ο Κλούνεϊ αναφέρει: ««Οι δημοσιογράφοι δεν έκαναν την δουλειά τους. Νόμιζαν ότι δεν είναι σημαντική είδηση. Με λίγη δουλειά θα μπορούσαν να βρουν ότι πίσω από τις απειλές κρύβεται η Β. Κορέα. Και όλα αυτά γιατί οι υποτιθέμενοι «Guardians of Peace» είναι μια φράση που χρησιμοποίησε ο Νίξον όταν πήγε στην Κίνα και ερωτήθηκε γιατί βοηθάει την Νότιο Κορέα. Μιλάμε λοιπόν για μια χώρα που αυτή τη στιγμή επεμβαίνει στο περιεχόμενο των ταινιών του Χόλιγουντ. Αυτό είναι τρελό».

«Αυτό δεν επηρεάζει μόνο το σινεμά, αυτό επηρεάζει κάθε μέρος των επιχειρήσεων που έχουν. Τι θα συμβεί αν μία ομάδα δημοσιογράφων αποφασίσει να καλύψει κάτι, και μία χώρα ή ένα άτομο ή μια εταιρεία αποφασίσει ότι αυτό δεν τους αρέσει;». Ο Κλούνεϊ παίρνει το μέρος της Sony, μετά την απόφασή της να ακυρώσει την επίμαχη ταινία. Είπε χαρακτηριστικά: «Η Sony δεν απέσυρε την ταινία επειδή φοβήθηκε. Την απέσυρε γιατί όλες οι αίθουσες δήλωσαν ότι δεν θα την προβάλλουν. Και είπαν ότι δεν θα την προβάλλουν γιατί μίλησαν με τους δικηγόρους τους, και εκείνοι είπαν ότι αν κάποιος πεθάνει σε μία από αυτές τις αίθουσες, τότε θα είστε υπεύθυνοι.»

«Έχουμε μια νέα πραγματικότητα στα χέρια μας και έχουμε υπευθυνότητα να σταθούμε απέναντι σε αυτό. Όχι μόνο η Sony, όλοι μας, και οι καλοί μου φίλοι στα ΜΜΕ», κατέληξε ο Τζορτζ Κλούνεϊ.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By