Παρασκευή, 19 Ιουλίου, 2024

Κοινωνικό μέρισμα 2019: Άνοιξε η πλατφόρμα των αιτήσεων

Με έξτρα παροχές «της τελευταίας στιγμής», ύψους πάνω και από τα 175 εκατ. ευρώ τα οποία είχαν επισήμως ανακοινωθεί, κλείνει το ιδιαίτερα «απλόχερο» σε επιδόματα 2019. Καθότι έτος (διπλά) εκλογικό, μαζί με το Κοινωνικό Μέρισμα φέτος διανεμήθηκαν διπλάσιες «έκτακτες» παροχές και ελαφρύνσεις, εν σχέσει με το 2018. Η πλατφόρμα των αιτήσεων στο koinonikomerisma.gr άνοιξε λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι.

Τότε είχαν δοθεί 780 εκατ. ευρώ σε 3,7 εκατομμύρια δικαιούχους τον Δεκέμβριο -συνταξιούχους κυρίως- ενώ φέτος διανεμήθηκαν τα διπλάσια σε διπλάσιους, ξεκινώντας από (α) την έκτακτη παροχή του Μαΐου σαν 13η σύνταξη για 2,5 εκατομμύρια συνταξιούχους, (β) μείωση ΕΝΦΙΑ 575 εκατ. ευρώ σε 4 εκατομμύρια ιδιοκτήτες, και φτάνοντας (γ) στα περίπου 180 εκατ. ευρώ -όπως εκτιμάται τελικά- για σχεδόν 1 εκατομμύριο άμεσα ή έμμεσα δικαιούχους Κοινωνικού Μερίσματος.

Και ας μην είχε προϋπολογιστεί ούτε ένα ευρώ για όλα αυτά στον Κρατικό Προϋπολογισμό που ψήφισε η Βουλή πέρυσι και πρόπερσι.
Οι αιτήσεις, για την καταβολή του Κοινωνικού Μερίσματος στους 253.000 άμεσα δικαιούχους (πολυτέκνους, ανέργους γονείς και ΑμΕΑ) ή έως και 950.000 συνολικά δικαιούχους αν συνυπολογιστούν και τα μέλη των οικογενειών τους, ξεκινούν.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By