Τρίτη, 9 Αυγούστου, 2022

«Κόκκινα δάνεια»: Κρίσιμη σύσκεψη με τραπεζίτες στο Μαξίμου

Νέες προτάσεις φαίνεται να έχουν πέσει στο τραπέζι, από πλευράς κυβέρνησης στη συζήτηση με τους εκπροσώπους των τραπεζών, για να «κλείσει» το νέο πλαίσιο για την προστασία της α’ κατοικίας και του νόμου Κατσέλη.

Στο Μέγαρο Μαξίμου ξεκίνησε νέα σύσκεψη των τραπεζιτών, προκειμένου να οριστικοποιηθούν οι εκκρεμότητες και τα κριτήρια ένταξης στο νέο μηχανισμό, υπό τους κ.Φλαμπουράρη και Λιάκο. Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα λάβει μέρος στη σύσκεψη, η οποία προς το παρόν εξελίσσεται χωρίς εκείνον.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ προς τις τράπεζες για το νέο θεσμικό πλαίσιο προστασίας της α” κατοικίας εξήγησε ο αρμόδιος υπουργός Αλέκος Φλαμπουράρης στους βουλευτές μέλη της ΕΠΕΚΕ χρηματοπιστωτικού του κόμματος. Φαίνεται να οριστικοποιείται το ανώτατο όριο προστασίας της α” κατοικίας στα 250.000 ευρώ (εμπορική αξία) για τους τρίτεκνους (με αρχικό ίσως τις 150.000 ευρώ).

Διαμορφώνεται και η έννοια του μέγιστου υπολοίπου οφειλής προς τα τραπεζικά ιδρύματα, με τις μέχρι τώρα πληροφορίες να αναφέρουν ύψος 150.000 ευρώ (το οποίο αφορά καθαρή οφειλη) θα είναι το όριο του οποίου δεν μπορεί κάποιος να υπερβεί και να ενταχθεί στη ρύθμιση.

Σύμφωνα με μέλη της επιτροπής, δεν έχουν ακόμα οριστικοποιηθεί όλες οι προϋποθέσεις ένταξης στο νέο μηχανισμό τα οποία είναι αντικείμενο διαπραγμάτευσης.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By