Τρίτη, 21 Μαρτίου, 2023

Κόκκινος συναγερμός στη Λιβύη: Πληροφορίες για επιδρομή της Αιγύπτου εναντίον τρομοκρατών στα σύνορα

Τεταμένη είναι η κατάσταση στη Λιβύη, παρά την εκεχειρία που υπέγραψαν οι αντιμαχόμενες πλευρές, οι οποίες παρεμπιπτόντως αλληλοκατηγορούνται για παραβίασή της.

Πριν από λίγο ανεξάρτητος παρατηρητής των τεκταινόμενων στην περιοχή, ο Mahmoud Gamal, ανέβασε στο Twitter βίντεο που φέρεται να είναι από επίθεση της αεροπορίας της Αιγύπτου εναντίον στόχων στα σύνορα με την Λιβύη.

Όπως αναφέρει ο Gamal, «το υπουργείο Άμυνας της Αιγύπτου ανακοίνωσε πως οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας εξαπέλυσαν προληπτική επίθεση εναντίον τρομοκρατικών θυλάκων στα δυτικά της χώρας, βάζοντας στο στόχαστρο και καταστρέφοντας 21 τζιπ γεμάτα με τρομοκράτες, όπλα και πυρομαχικά στα σύνορα με τη Λιβύη».

Υπενθυμίζεται πως σήμερα γινόταν γνωστό πως δυνάμεις της ανατολικής Λιβύης (LNA) του Στρατηγού Χαλίφα Χάφταρ αναχαίτισαν ένα τουρκικό πλοίο που με σημαία Τζαμάικας κατευθυνόταν στο λιμάνι Μισράτα στη δυτική Λιβύη, ανακοίνωσε σήμερα το βράδυ ο εκπρόσωπός τους, σε ένα συμβάν πιθανής ανάφλεξης του πολέμου στη βορειοαφρικανική χώρα μετά από εβδομάδες ανακωχής.

Η Τουρκία είναι ο κύριος ξένος υποστηρικτής της Κυβέρνησης της Τρίπολης (GNA) που εδρεύει στην Τρίπολη, οι δυνάμεις της οποίας εδώ και χρόνια αναμετρώνται στο πεδίο της μάχης με τον Λιβυκό Εθνικό Στρατό (LNA) με έδρα την ανατολική Λιβύη.

Ο εκπρόσωπος του LNA Αχμέτ αλ-Μισμάρι ανέφερε ότι το εμπορικό φορτηγό πλοίο Mabrouka, είχε 17 μέλη πληρώματος, συμπεριλαμβανομένων εννέα Τούρκων υπηκόων, και εμπορευματοκιβώτια που δεν έχουν ακόμη επιθεωρηθεί. Οι ναυτικές δυνάμεις του LNA το αναχαίτισαν κοντά στο ανατολικό λιμάνι της Ντέρνα, είπε.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By