Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου, 2023

«Κωλοτούμπα» Κατρούγκαλου: Δεν πρέπει να συζητάμε για συνδιαχείριση στο Αιγαίο

Σε αναδίπλωση όσον αφορά τη συνδιαχείριση στο Αιγαίο προχώρησε ο Γιώργος Κατρούγκαλος δηλώνοντας στον ΘΕΜΑ 104,6 ότι ««δεν πρέπει να συζητάμε για συνδιαχείριση.

Δεν είναι της ώρας ένα τέτοιο ερώτημα» αν και λίγα 24ωρα νωρίτερα ήταν ο ίδιος που είχε ανοίξει το θέμα δηλώνοντας σχετικά στο ΟΝΕ TV «δεν μπορούμε να προχωρήσουμε σε συνδιαχείριση στο Αιγαίο, εάν δεν έχουν ξεκαθαριστεί οι οικονομικές ζώνες».

«Ο μόνος λόγος που απάντησα ήταν γιατί μου τέθηκε» υποστήριξε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών προσθέτοντας ότι «δεν είναι της ώρας ένα τέτοιο ερώτημα από τη στιγμή που δεν έχουν προσδιοριστεί με ακριβεία οι ΑΟΖ και η υφαλοκρηπίδα. Το ζήτημα της συνεκμετάλλευσης δεν είναι του παρόντος απφού δεν έχουμε ξεκαθαρίσει στα ουσιώδη και τα βασικά».

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος είπε, ακόμα, ότι «είναι εθνική πολιτική να θέλουμε να φέρουμε την Τουρκία στο τραπέζει του διαλόγου με όρους του δικαιού της θάλασσας και όχι με το δίκαιο της ισχύος. Αν υπάρχει κάτι νέο στην τρέχουσα περίοδο είναι ότι είμαστε πιο κοντά στο να υποχρεεώσουμε την Τουρκία να το κάνει γιατί είναι σε απομόνωση από τις παράνομες ενέργειές της».

Ερωτηθείς για την εξαγγελιά Τσίπρα για επέκταση των χωρικών υδάτων στο Ιόνιο ο Γιώργος Κατρούγκαλος απάντησε ότι «είναι έτοιμο το νομοσχέδιο και θα το προχωρήσουμε εφόσον είμαστε κυβέρνηση. Ο δικός μου σχεδιασμός βασίστηκε στο ότι θα είχαμε εκλογές τον Οκτωβριο».

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος τοποθετήθηκε και για το ασφαλιστικό σύστημα που έφερε ως υπουργός Εργασίας λέγοντας ότι «κάναμε μια μεταρρύθμιση που έσωσε το δημόσιο διανεμητικό σύστημα. Το νέο σύστημα έχει δίκαιους κανόνες με την έννοια ότι οι κανόνες είναι ίδιοι για όλους».

Σημείωσε, δε, ότι «από τότε είχα πει οτι οι συντάξεις είναι χαμηλές γιατί αυτό αντέχει η οικονομία. Αυτό που κάναμε είναι ότι κάθε άνοδος του ΑΕΠ θα αντανακλάται στις συντάξεις γιατί ειναι ο μοναδικος τρόπος να τις επεναφέρουμε στο επιπεδο που ήταν».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By