Σάββατο, 28 Μαΐου, 2022

Κολοβή χαρακτήρισε την εξεταστική επιτροπή ο Πεταλωτής

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, Γιώργος Πεταλωτής, μίλησε στον Real Fm 97.8 και τον Μάκη Γεωργίου.

petalotis-660_2

Ο κ. Πεταλωτής εκτίμησε ότι η εξεταστική επιτροπή «αφήνει την πραγματικότητα απ’ έξω» και ανέφερε:

«Χρειάζεται και απαιτείται μία δημόσια συζήτηση και ανοιχτή προκειμένου να φωτιστεί ότι έγινε από το 2009 και μετά. Όχι όμως μία εξεταστική επιτροπή η οποία καλύπτει ακριβώς το τι έγινε πριν από το 2009 για να φθάσουμε στην άμεση ανάγκη να προσφύγουμε σε έναν μηχανισμό στήριξης, ο οποίος δεν υπήρχε καν».

«Εμείς αν συμμετείχαμε στη βουλή, η πρότασή μας θα περιελάμβανε μία συζήτηση μεγάλη, έστω και εν είδει εξεταστικής επιτροπής, όπου θα περιλαμβανόταν όλες οι χρονικές περίοδοι και οι πολιτικοί χειρισμοί που έφεραν την κρίση στη χώρα μας ώστε να χρειαστεί να πάμε σε μνημόνιο», τόνισε ο Γιώργος Πεταλωτής και συνέχισε:

«Συζητάμε από το 2009 και μετά λες και από τότε δημιουργήθηκε η κρίση, λες και η συγκυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου δεν έχει αντιληφθεί, αν και το λέει με μισόλογα, ότι η κυβέρνηση Καραμανλή ήταν αυτή η οποία προκάλεσε έναν τεράστιο δημοσιονομικό εκτροχιασμό ώστε να χρειαζόμαστε αναγκαστικό δανεισμό από το 2009 και μετά».

(Visited 1 times, 1 visits today)