Τετάρτη, 19 Ιανουαρίου, 2022

Κομισιόν: 1 δισ. για την αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων

Επιτάχυνση της αποδέσμευσης

komision

Την επιστροφή ανέργων στην αγορά εργασίας και την εκπαίδευση άνεργων νέων έθεσε ως πρωταρχικούς στόχους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η Επίτροπος αρμόδια για ζητήματα απασχόλησης, Μαριάν Τίσεν, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι προτάθηκε η επιτάχυνση της αποδέσμευσης ενός δισ. ευρώ φέτος για τους στόχους αυτούς.

Η πρόταση εντάσσεται στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας για την απασχόληση των νέων, που συμπληρώνει τη βοήθεια που παρέχει το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στα κράτη-μέλη, σε μερικές περιφέρειες των οποίων το ποσοστό ανεργίας των νέων ανέρχεται ή ξεπερνά το 25%. Η πρωτοβουλία χρηματοδοτείται με το ποσό των 3,2 δισ. ευρώ που προέρχονται από τον προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Όπως σημείωσε η Τισέν, το πιο επείγον πρόβλημα με το οποίο θα ασχοληθεί είναι η ανεργία των νέων, καθώς σήμερα περίπου πέντε εκατομμύρια νέοι Ευρωπαίοι είναι χωρίς δουλειά και το ποσοστό ανεργίας των νέων σε ορισμένες χώρες ξεπερνά το 50%. Η κατάσταση αυτή είναι «απαράδεκτη», ανέφερε.

Με την πρότασή της, θα επωφεληθούν 350.000-650.000 νέοι φέτος, αντί για 14.000-22.000, καθώς θα αυξηθεί το επίπεδο προχρηματοδότησης των χωρών στο 30% από 1-1,5% που είναι σήμερα (που ισοδυναμεί με το ποσό του 1 δισ. ευρώ). Η πρόταση αυτή θα πρέπει να εγκριθεί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By