Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου, 2020

Κομισιόν: «Αναμένεται επιτάχυνση οικονομίας και ανάπτυξη»

«Αναμένεται επιτάχυνση οικονομίας και ανάπτυξη και στα 28 κράτη μέλη»

komision

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Βάλντις Ντομπρόβσκις, ο κίνδυνος της χαμηλής ανάπτυξης, του υπερβολικά χαμηλού πληθωρισμού και της υψηλής ανεργίας στην Ευρωζώνη παραμένει ακόμη εμφανής.

Κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου που έδωσε σήμερα με τους Επιτρόπους Μοσκοβισί και Τίσεν, με αντικείμενο την κατάσταση των ευρωπαϊκών οικονομιών, ο κ. Ντομπρόβσκις εξέφρασε την πεποίθηση ότι το χειρότερο μέρος της κρίσης έχει ξεπεραστεί.

Αναφερόμενος στην Ετήσια Επισκόπηση της Ανάπτυξης για το 2015 που δημοσιεύθηκε σήμερα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο κ. Ντομπρόβσκις δήλωσε πως παρ” όλα τα προβλήματα, το ερχόμενο έτος «αναμένεται επιτάχυνση οικονομίας και ανάπτυξη και στα 28 κράτη μέλη».

«Σήμερα προτείνουμε ένα πλέγμα στρατηγικών πολιτικών που βασίζεται στις επενδύσεις, τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και τη δημοσιονομική υπευθυνότητα. Ζητούμε την ανάληψη επείγουσας δράσης με τη συμμετοχή των κυβερνήσεων, των κοινοβουλίων και των κοινωνικών εταίρων, σε επίπεδο ΕΕ και σε κάθε κράτος μέλος χωριστά», ανέφερε χαρακτηριστικά ώστε να μην επαναληφθούν στο μέλλον δυσλειτουργίες από την έλλειψη διαρθρωτικών ρυθμίσεων.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By