Τρίτη, 4 Οκτωβρίου, 2022

Κομισιόν: Χρειάζεται σκληρή δουλειά για την συμφωνία

Ο εκπρόσωπος  της κομισιόν επιβεβαίωσε ότι σήμερα ξεκινά στις Βρυξέλλες νέος γύρος συζητήσεων στο πλαίσιο του Brussels Group

margaritis sxoinas

Χρειάζεται «σκληρή δουλειά για να επιταχυνθεί η διαδικασία» προς την επίτευξη μιας συμφωνίας, μεταξύ ελληνικών αρχών και εκπροσώπων των θεσμών, δήλωσε σήμερα από τις Βρυξέλλες ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς.
Ο ίδιος εκπρόσωπος επιβεβαίωσε ότι σήμερα ξεκινά στις Βρυξέλλες νέος γύρος συζητήσεων στο πλαίσιο του Brussels Group, ο οποίος, όπως είπε, είναι άγνωστο πόσο θα διαρκέσει. Επανέλαβε, ωστόσο, την πάγια θέση της Επιτροπής ότι «όσο πιο γρήγορα κλείσει η συμφωνία τόσο το καλύτερο».
Ο Μ. Σχοινάς, ανέφερε επίσης ότι η Επιτροπή αναμένει να συνεχιστεί η σκληρή δουλειά τις επόμενες ημέρες, προκειμένου να επιταχυνθεί η όλη διαδικασία. Υπενθύμισε, δε, ότι οι συζητήσεις διεξάγονται στο πλαίσιο της δήλωσης του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου.
Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση, κατά την τακτική ενημέρωση προς τον Τύπο, αν η Επιτροπή θεωρεί ότι η Ελλάδα είναι σε θέση να εκπληρώσει τις δανειακές τις υποχρεώσεις, ο εκπρόσωπος της Επιτροπής παρέπεμψε στη δήλωση του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου, όπου αναφέρεται ρητώς ότι η Ελλάδα δεσμεύεται να τιμήσει τις δανειακές τις υποχρεώσεις.

(Visited 1 times, 1 visits today)