Σάββατο, 4 Δεκεμβρίου, 2021

Κομισιόν: Δεν συμφέρει κανέναν ένα θερμό επεισόδιο στην ανατολική Μεσόγειο

Οι αποκαλύψεις τις Die Welt σύμφωνα με τις οποίες ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ζήτησε από τους στρατηγούς του να του φέρουν στο… πιάτο ένα θερμό επεισόδιο έφτασαν έως τ’ αυτιά της Κομισιόν.

Σε ερώτηση για το αν υπάρχει σχέδιο Β σε περίπτωση «ατυχήματος» (σ.σ. θυμηθείτε το αρχικό δημοσίευμα της Die Welt) στην Ανατολική Μεσόγειο, ο Πίτερ Στάνο, εκπρόσωπος της Κομισιόν αρμόδιος για θέματα εξωτερικών υποθέσεων, διεμήνυσε στην Τουρκία πως ένα τέτοιο σενάριο δεν θα είναι προς το συμφέρον ούτε και της ίδιας.

Η ΕΕ εστιάζει στην εξεύρεση λύσης η οποία θα οδηγήσει στην αποκλιμάκωση της κατάστασης στην Ανατολική Μεσόγειο τόνισε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν.

«Η πολιτική της ΕΕ στις εξωτερικές υποθέσεις πάντα ήταν ότι πρέπει να ακολουθούμε το σχέδιο Α. Το σχέδιο Β είναι επί της ουσίας να αποφεύγουμε να έχουμε σχέδιο Β ή να αποφεύγουμε την κατάσταση στην οποία χρειάζεται σχέδιο Β.

Εστιάζουμε λοιπόν στο να κάνουμε ό,τι μπορούμε, εστιάζουμε όλη μας την ενέργεια και την προσοχή, στο να επιτύχουμε μία λύση και να αποφύγουμε να κλιμακωθεί μία κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο σε κάτι που κανείς δε θέλει να δει.

Γιατί δεν είναι προς το συμφέρον κανενός να δει μια ακόμη πιο δραματική κλιμάκωση και ένα ατυχές γεγονός. Γι’ αυτό όλες οι προσπάθειες εστιάζουν στην αποκλιμάκωση και το διάλογο και αυτό συμβαίνει τώρα».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By