Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου, 2023

Κομισιόν: «Πρεμιέρα» για το ευρωπαϊκό πρόγραμμα υγείας EU4Health

H Eυρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι από την Παρασκευή (18/06) το ευρωπαϊκό πρόγραμμα για την υγεία, EU4Health, ξεκινά να χρηματοδοτεί τα συστήματα υγείας για να γίνουν πιο ανθεκτικά στην αντιμετώπιση των διασυνοριακών απειλών για την υγεία.

Το πρώτο πρόγραμμα εργασίας του EU4Health για το 2021 θα παρέχει 312 εκατομμύρια ευρώ και θα χρηματοδοτήσει έργα που θα καλύπτουν την παρακολούθηση των ασθενειών, την πρόληψη ελλείψεων φαρμάκων, την πρόληψη, την έγκαιρη ανίχνευση, τη διάγνωση και τη θεραπεία του καρκίνου, ισχυρότερα ευρωπαϊκά δίκτυα αναφοράς για σπάνιες ασθένειες, τον έλεγχο της ανθεκτικότητας των συστημάτων υγείας και την προετοιμασία, μεταξύ άλλων, ενός ευρωπαϊκού χώρου δεδομένων για την υγεία.

Η Επίτροπος Υγείας Στέλλα Κυριακίδου δήλωσε:

«Σήμερα, ξεκινάμε ένα πρωτοφανές επενδυτικό πρόγραμμα για την υγεία στην ΕΕ. Το πρώτο πρόγραμμα εργασίας EU4Health ξεκινά, ανοίγοντας το δρόμο προς μια ισχυρή Ευρωπαϊκή Ένωση Υγείας. Θα εξετάσουμε τα διδάγματα που αντλήθηκαν κατά την πανδημία COVID-19, επενδύοντας στην ετοιμότητα για κρίσεις.

Θα ανοικοδομήσουμε καλύτερα, ισχυρότερα και πιο ανθεκτικά συστήματα υγείας που είναι πιο ψηφιακά και διαθέτουν εκπαιδευμένο και εξειδικευμένο εργατικό δυναμικό. Παράλληλα θα εργαστούμε για να μειώσουμε τον αντίκτυπο του καρκίνου επενδύοντας σε δράσεις που παρουσιάζονται στο σχέδιο για την καταπολέμηση του καρκίνου στην Ευρώπη».

Το πρόγραμμα θα διαχειρίζεται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ο Εκτελεστικός Οργανισμός Υγείας και Ψηφιακών.

Το νέο πρόγραμμα υγείας για την περίοδο 2021-2027, EU4Health, στοχεύει στην καλύτερη πρόβλεψη των απειλών για την υγεία και στο να καταστήσει πραγματικότητα την Ευρωπαϊκή Ένωση της Υγείας.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By