Δευτέρα, 2 Οκτωβρίου, 2023

Κομισιόν: «Στο χέρι του Ντάισελμπλουμ αν θα γίνει Eurogroup για την Ελλάδα»

Τι δήλωσε ο εκπρόσωπος της Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς για ενδεχόμενο Eurogroup

eurogroup

Στο χέρι του επικεφαλής του Eurogroup είναι αν θα συγκαλέσει συνεδρίαση της ομάδας των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης για το ζήτημα της Ελλάδας, όπως δήλωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή..

«Δεν είναι αρμοδιότητα της Κομισιόν να συγκαλέσει Eurogroup», δήλωσε . «Αυτή είναι αρμοδιότητα του προέδρου του Eurogroup, Γερούν Ντάισλεμπλουμ, που θα πρέπει να απευθύνει το κάλεσμα στη βάση των συζητήσεων μεταξύ των θεσμικών οργάνων και των ελληνικών Αρχών που είναι σήμερα σε εξέλιξη στην Αθήνα», συμπλήρωσε ο κ. Σχοινάς.

Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης και το ΔΝΤ δήλωσαν την Παρασκευή ότι μια συμφωνία που θα ξεκλειδώσει περισσότερα κονδύλια για την Ελλάδα θα μπορούσε να ολοκληρωθεί εντός των ημερών, εφόσον η ελληνική κυβέρνηση εγκρίνει «τα μέτρα έκτακτης ανάγκης» ώστε να εξασφαλιστεί ότι πληρούνται οι στόχοι για πλεόνασμα το 2018.

Όπως ενημέρωσε από την πλευρά του ο κ. Σχοινάς, «οι συζητήσεις περιλαμβάνουν την οριστικοποίηση των ήδη συμφωνημένων μεταρρυθμίσεων και ένα πλαίσιο για ένα μηχανισμό έκτακτης ανάγκης».

Υπενθυμίζουμε ότι ο Γερούν Ντάισελμπλουμ την Παρασκευή είχε κάνει λόγο για «σημαντική πρόοδο» στις διαπραγματεύσεις, λέγοντας ότι οι πλευρές είναι «κοντά σε μια συμφωνία σε μια σειρά από βασικούς τομείς».

By