Τετάρτη, 17 Αυγούστου, 2022

Κομισιόν: «Θα ζητήσουμε λογικό συμβιβασμό για το φόρο στις χρηματοοικονομικές συναλλαγές»

Η Κομισιόν διενεργεί μελέτες για να βοηθήσει τις κυβερνήσεις να δουν τον αντίκτυπο του σχεδίου επιβολής φόρου στις χρηματοοικονομικές συναλλαγές

euro_komision_4

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα μελετήσει πιθανούς συμβιβασμούς στο σχέδιο για την επιβολή φόρου επί των χρηματοοικονομικών συναλλαγών, δήλωσε σήμερα η εκπρόσωπος της Κομισιόν, Vanessa Mock, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

Οι υπουργοί Οικονομικών έχουν περιορίσει το εύρος των προτάσεων που βρίσκονται στο τραπέζι, χωρίς να έχουν διαμορφώσει ωστόσο ένα τελικό σχέδιο. Καθώς οι προτάσεις συγκεκριμενοποιούνται, η Κομισιόν θα διενεργεί μελέτες για την αξιολόγηση των επιπτώσεων για να βοηθήσει τις κυβερνήσεις να δουν τον αντίκτυπο του σχεδίου στις οικονομίες τους, δήλωσε η Mock.

“Η Κομισιόν παραμένει πεπεισμένη για τα οφέλη της αρχικής πρότασης αλλά θα υποστηρίξει επίσης έναν λογικό συμβιβασμό”, αναφέρει η Mock σε επικοινωνία της με το Bloomberg. “Είμαστε πεπεισμένοι ότι θα μπορέσουμε να καταλήξουμε γρήγορα σε έναν συμβιβασμό προς την κατεύθυνση μιας συμφωνίας κατά τους προσεχείς μήνες. Υπάρχει μια καλή μέθοδος εργασίας και διαδικασία καθώς και η πολιτική βούληση να προχωρήσουμε”.

Οι χώρες που συμμετέχουν στο σχέδιο εργάζονται ώστε να σημειώσουν πρόοδο στη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών τον Ιούνιο. Οι τεχνικές συνομιλίες θα συνεχιστούν μέχρι την συνάντηση των υπουργών προκειμένου να καθοριστούν οι συναλλαγές που θα υπάγονται στον φόρο και πώς θα κατανέμονται τα έσοδα.
Η Ελλάδα, η Γερμανία, η Γαλλία, η Ισπανία, η Ιταλία, το Βέλγιο, η Αυστρία, η Πορτογαλία, η Εσθονία, η Σλοβακία και η Σλοβενία είναι οι χώρες που συμμετέχουν στις συνομιλίες.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By