Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου, 2023

Κομμωτήρια: Ανοιχτά από σήμερα – Πώς γίνονται οι μετακινήσεις με sms

Με αυστηρά μέτρα επαναλειτουργούν από σήμερα Δευτέρα τα κομμωτήρια, τα κέντρα αισθητικής και περιποίησης άκρων, όπως και οι εξωτερικοί αρχαιολογικοί χώροι, στο πλαίσιο της χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων που ανακοινώθηκαν την Παρασκευή μετά το πράσινο φως των λοιμωξιολόγων.

Για τα κομμωτήρια και τα κέντρα αισθητικής και περιποίησης άκρων επιτρέπονται οι διαδημοτικές μετακινήσεις. Αν κάποιος δηλαδή μένει στη Φιλοθέη και θέλει να πάει σε κομμωτήριο στην Κηφισιά, μπορεί στέλνοντας τον κωδικό 6 στο 13033 ή έχοντας συμπληρώσει τη βεβαίωση τύπου Β.

Τους υπαίθριους αρχαιολογικούς χώρους θα μπορούν οι πολίτες να τους επισκέπτονται έως τρία άτομα με εξαίρεση τις οικογένειες. Η συγκεκριμένη μετακίνηση θα γίνεται με τον κωδικό 6 στο 13033 και χωρίς χρήση αυτοκινήτου.

Η σωματική άσκηση επιτρέπεται και εκτός δήμου και πέρα των 2 χιλιομέτρων μόνο με τα πόδια ή με το ποδήλατο, καθώς εξακολουθεί να απαγορεύεται η μετακίνηση από δήμο σε δήμο με το αυτοκίνητο. Αυτό σημαίνει ότι οι πολίτες δεν μπορούν να στείλουν στο 13033 τον κωδικό 6 για σωματική άσκηση και να μετακινηθούν με το αυτοκίνητο σε άλλο δήμο για να αθληθούν εκεί.

Οι μετακινήσεις με τον κωδικό 6 γίνονται μόνο πεζή ή με το ποδήλατο, χωρίς να υπάρχει χιλιομετρικός περιορισμός.

Η ώρα έναρξης του μέτρου της απαγόρευση κυκλοφορίας σε όλη τη χώρα έχει αλλάξει και ισχύει από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί της επομένης όλες τις ημέρες της εβδομάδας.

Πιο αναλυτικά από σήμερα λειτουργούν ξανά:

-Κομμωτήρια και κέντρα περιποίησης άκρων.
-Υπαίθριοι αρχαιολογικοί χώροι έως 3 άτομα με χρήση μάσκας και χρήση του κωδικού 6 και χωρίς αυτοκίνητο ή μοτοσικλέτα.
-Δημόσια πάρκα, με επίσκεψη έως τριών ατόμων, εκτός εάν αφορά σε οικογένειες, και πάλι με χρήση του κωδικού 6 και μετακίνηση με τα πόδια ή με ποδήλατο.

Στις εκκλησίες, μπορεί να τελεστεί λειτουργία με 1 πιστό ανά 25 τ.μ. και όριο τους 20 πιστούς για την 25η Μαρτίου και τους δεύτερους χαιρετισμούς της Θεοτόκου (26 Μαρτίου). Τέλος, επιτρέπεται, πλέον, η ερασιτεχνική αλιεία για τους διαμένοντες σε παραθαλάσσιους δήμους με χρήση του κωδικού 6.

By